Agnsjön med en blå himmel och solen i bakgrunden.

Agnsjön, foto av Sandra Eriksson.

Så här gick det i vår fotoutmaning Smålands sjörike

Var vi än befinner oss i kommunen så har vi förmånen att vara nära till sjöar och orörd natur. Tillsammans med kommunerna Värnamo, Ljungby och Hylte bildar vi Smålands sjörike. Smålands sjörike består av över tusen sjöar och vattendrag, där centrum är sjön Bolmen. Med våra 388 sjöar, allt från stora sjöar ner till små tjärnar i skogslandskapet, så är vår kommun verkligen sjörik. Under november bad vi våra kommuninvånare dela med sig av deras bästa sjöbilder.

23 kommuninvånare deltog i utmaningen och totalt fick vi in 83 bilder på våra vackra sjöar och vattendrag. Fotografierna avbildade 32 olika sjöar i kommunen, och den sjö som fotats flest gånger var Fegen, som avbildats sex gånger. Två personer vardera fotade Majsjön, Agnsjön, Nissan, Morgensjön och Harasjön medan de övriga 26 sjöarna fotades en gång. Vi lottade fem fotografer som får pris för sitt deltagande i utmaningen.

Ta del av vinnarnas bästa sjöbilder i nyheten om fotoutmaningen.

Sidan uppdaterades senast: