Finsk mors dag 9 maj 2021

Söndagen den 9 maj 2021 firas mors dag i Finland. Detta uppmärksammas även i Gislaved, eftersom Gislaveds kommun är en del av det finska förvaltningsområdet.

Mors dag är en viktig högtid i Finland och firas något tidigare än motsvarande i Sverige. Här i Gislaved brukar de finska föreningarna samlas på mors dag och genomföra olika kulturaktiviteter. I år går det inte att göra som vanligt på grund av de restriktioner som finns till följd av coronapandemin, så istället har de finska föreningarna, Gislaveds kommun och Kulturplatån tillsammans skapat en kortfilm som representerar ett traditionsenligt finskt mors dagsfirande.

Medverkande i filmen är Marie Johansson (S), kommunalråd, Elina Oksman och Pirkko Idström Hakala från Finska Föreningen i Gislaved, samt Robin Kaas, utvecklingsledare på avdelningen för hållbar utveckling.

Sidan uppdaterades senast: