FOKUS gislaved CENTRUm

-Hållbar stadsutveckling i Gislaveds centrum

 

Var med och påverka hur Gislaveds centrums fysiska miljö ska utvecklas! Nu drar arbetet igång med framtagande av ett idé- och utvecklingsprogram för Gislaveds centrum.

Under ett inledande skede kommer kommunen samla in förslag och synpunkter från medborgare genom dialoger och en webbenkät. Dina tankar och idéer är viktiga!

Den 29 november kl 17-19, finns möjlighet att direkt lämna synpunkter och diskutera utvecklingen av den fysiska miljön med tjänstepersoner involverade i projektet. Dialogen hålls i ljushallen i kommunhuset vid torget, ingen föranmälan krävs.  

Pop-up dialoger kommer att hållas vid flera tillfällen under november och december längs med Köpmangatan och på Gislaveds gymnasium. Håll utkik!

Fyll i enkäten eller lämna förslag via webben

Webbenkät Gislaveds centrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Enkäten är öppen mellan 10 november 2018 till den 20 januari 2019. Du är anonym men svaren kommer att sammanställas och visas här på hemsidan och vara en del i det färdiga programmet.

Du kan också lämna en synpunkt via Tyck till

Om projektet

Projektet kommer att resultera i ett program för fortsatt arbete om planering och investering för att förnya och förändra delar av den fysiska miljön i Gislaveds centrum. Det är ett första steg för att fortsatt kunna prioritera åtgärder och fördela resurser för stadsutvecklingen. Framtagandet av programmet beräknas att ta drygt ett år och kommer att visas upp så alla kan titta på det innan kommunfullmäktige antar programmet.

Särskilda prioriterade områdena för projektet är Köpmangatan (gågatan), Johan Orres park (parken runt kommunhuset) samt Järnvägsgatan (vägen förbi ICA Kvantum), men arbetet kommer bedrivas ur ett helhetsperspektiv. Fokus för arbetet kommer att vara flera, bland annat aktivitetsmöjligheter för alla åldrar, viktiga stråk, ökad säkerhet för gående och cyklister samt sammankopplade grönstråk.

Sidan uppdaterades senast: 2018-11-09