Utdelning av Gislaveds kommuns turismpris 2015 till Hotell Nissastigen

Tidigare stipendiater och pristagare, turismstipendium / turismpris

2014 års turismpris går till Hotell Nissastigen

Under året har Hotell Nissastigen med Josefin Pettersson och Anna Dimitrievska som ägare gjort stora satsningar på att renovera sina möteslokaler. De kan nu erbjuda flexibla möteslokaler och blir därmed en tillgång för mötes- och utbildningsanordnare i kommunen.

Förutom sina satsningar på konferens och möten arbetar Hotell Nissastigen med energi och engagemang för att skapa en mötesplats i staden Gislaved och utveckla sina samarbeten mellan föreningar, företag och privatpersoner.  Genom sin starka strävan och höga serviceanda ger de besökaren en positiv upplevelse av Gislaveds kommun och blir därmed en god ambassadör.

Hotell Nissastigen är ett bra exempel på att det går att växa och utvecklas i Gislaveds kommun och deras nästa satsning på utveckling blir nu en trevlig mötesplats utomhus genom upprustning av sin uteservering. 

2013 års turimspris går till Sunnaryd Smak & Design

Sunnaryd Smak & Design med Cecilia Magnusson och Daniel Johnsson som ägare, har i Sunnaryd med en otrolig energi och entusiasm jobbat för en levande landsbygd. De har en blomsteraffär, ordnar tipspromenader, pysselaktiviteter och möjlighet att fika på en vacker plats. På deras hemsida kan vi läsa "Välkommen till Västra Bolmens pärla och Gislaveds kommuns Riviera”. Denna pärla i Gislaveds kommun är något som Bolmen som 10:e största sjö kan skryta med.

I denna landsbygdsdel är Sunnaryd Smak & Design ett bra exempel, på att det går att lyckas med att gräva där man står och locka till sig besökare och driva på utvecklingen. Det senaste som ska bli verklighet vid färjelägret är att Sunnaryd Smak & Design öppnar en glasskiosk tillsammans med ungdomar från bygden. Företaget kommer fungera som mentorer och hjälpa en till två ungdomar att bli framtida egna entreprenörer inom besöksnäringen.

Cecilia och Daniel är en otrolig kraft att samtala med och har ständigt nya idéer som de arbetar med. Vad som händer härnäst får framtiden utvisa men Gislaveds kommun hoppas att de med sin idoghet och framtidstro fortsätter och utvecklar sig själva och andra i kommunen.

Stipendiater och turismpristagare 2012 och 2013

2012 års turismstipendium får Halvard Nilsson

Halvard Nilsson verksam på Gislaveds industrimuseum har på ettutomordentligt vis skapat en bättre förståelse för vår historia vid Nissafors bruk, genom projektet Industrihistoria i Nissadalen. Halvard har sett till attentusiasmera personer inom sin verksamhet.

Han har arbetat för att få fram både broschyrer på svenska, engelska och tyska. Han har drivit på utvecklingen av Nissafors bruk. Röjt buskar för att få fram lämningar och arbetat fram texter. Han har sökt fram material för att människor skakunna ta del av denna skatt i Gislaveds kommun. Skyltar har satts upp vid Nissafors bruk.

Halvard Nilsson har varit med och arrangerattemakvällar om Nissafors bruk samtarrangemang för skol- och bussgrupper.Halvard Nilsson tilldelas därför åretsturismstipendium.

Sidan uppdaterades senast: 2017-11-13