Vi söker deltidsbrandmän

När vädret förändras och blir mer extremt behövs det fler som rycker in. Det råder brist på brandmän i Sverige och i kommunen. Vi behöver dig!

Behovet är stort över hela landet och över hela året men det blir särskilt tydligt när extremvädret slår till. Arbetet som deltidsbrandman passar fler än vad många tror och du får den utbildning du behöver hos oss på Räddningstjänsten i Gislaveds och Gnosjö kommuner.

Gör skillnad på riktigt

Som deltidsbrandman får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Förutom att rädda liv och göra skillnad i samhället ingår du i en gemenskap hos oss på räddningstjänsten, får en värdefull utbildning med regelbunden övning och får ett tillskott i hushållskassan.

Våra deltidsanställda brandmän har en ordinarie arbetsgivare som de går till varje dag, och har sedan jour som brandman var fjärde vecka. Det innebär att om det går ett larm under jourperioden, så lämnar de sin arbetsplats för att rycka in som brandmän.

Vill du ha ett av kommunens viktigaste jobb?

Är du kvinna eller man med rätta gnistan, båda fötterna på jorden och hjärtat på rätt ställe? Vill du dessutom hjälpa människor på din hemort i kommunen att känna sig trygga i sin vardag? Som räddningstjänstpersonal blir du en viktig resurs för samhället och en tillgång i säkerhetsarbetet på ditt jobb. Du larmas ut vid olika akuta nödlägen som bränder, trafikolyckor och andra akuta situationer då liv kan vara i fara. Du kommer genomgå relevant utbildning som ger dig rätt förutsättningar att klara av jobbet. Nedan finner du våra grundläggande krav för att bli deltidsbrandman och kan titta på en film där två av länets deltidsbrandmän berättar om varför de gjort det val de gjort.

För mer information och för att ansöka om att bli deltidsbrandman besök vår rekryteringssida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det viktigaste du behöver är viljan att hjälpa till och rädda liv

Dessa grundläggande krav behöver du:

  • Ha tillstånd från huvudarbetsgivare, krävs vid eventuell anställning
  • Vara över 18 år
  • Bo och/eller arbeta i respektive tätort, så att du klarar anspänningstiden på 6 min.
  • Ha fullgod syn och hörsel.
  • Klara vårt arbetsprov på rullband, läkarundersökning och kraven på arbets-EKG med godkänt resultat.
  • Klara räddningstjänstens lämplighetstester (bl.a höjd o klaustrofobiprov).
  • Har körkort, lägst B, men beredd på att ta C-behörighet ( räddningstjänsten står för visst ekonomiskt bidrag)
  • Vara simkunnig

Sidan uppdaterades senast: