illustration över människosiluetter i regnbågens färger

Jobba som vikarie

Hur fungerar det att arbeta extra som vikarie?

Vill du ha ett arbete där du verkligen gör skillnad för våra medborgare? Vill du ha ett flexibelt och varierande arbete där du själv kan välja dina tider? Då ska du söka arbete som vikarie i Gislaveds kommun.

Bemanningsenheten anställer vikarier för korta behov. Att arbeta som vikarie hos oss innebär att du arbetar på timmar och rycker in när ordinarie personal är sjuka eller lediga. Vi har många olika verksamheter att välja mellan men främst behöver vi dig som kan arbeta inom vård och omsorg samt barn och utbildning.

Att arbeta som vikarie i kommunen ger dig värdefull erfarenhet och du kommer möta människor som verkligen är i behov av ditt stöd. Du erbjuds ett meningsfullt och givande arbete och din insats är viktig för oss!

Utbildning och lämplighet

Har du en utbildning eller erfarenhet av det du ska arbeta med är det toppen men inget krav. Vi lägger stor vikt din personliga lämplighet. För oss är det viktigt att du är ansvarstagande, flexibel och tycker om att arbeta med människor. För vissa arbeten krävs körkort men inte för alla. Du som arbetar hos oss ska ha fyllt 18 år. I våra verksamheter är det viktigt med kommunikation därför behöver du behärska det svenska språket i både tal och skrift (motsvararande nivå D på SFI).

Jobba som vikarie

För att underlätta hanteringen av vikarier använder vi på Bemanningsenheten oss av systemet Vikariebanken. När du har blivit anställd hos oss knyter vi dig mot de arbetsplatser du vill arbeta på och du lägger själv in dina tillgängliga tider i systemet. Vikariebanken når du via internet och där kan du se och hantera ditt schema och din profil. Du kan anpassa din tillgänglighet utifrån hur mycket du vill jobba och det är perfekt om du är studerande, pensionär eller vill kombinera med annat arbete. Utifrån dina önskemål och arbetsplatsernas behov kan du i hög grad påverka när du vill jobba och har alltså stor frihet när det gäller din tider. Vi ser dock att du lägger dig tillgänglig i snitt två dagar per vecka.

Ansökan

Om du vill arbeta med oss så är första steget att skicka in en ansökan, Bemanningsenheten kan endast ta emot digitala ansökningar. Det underlättar för oss om du kan berätta vilket område du vill arbeta inom och tala gärna om varför just du vill arbeta hos oss. Vi behandlar alltid din ansökan och kontaktar dig via mail om det är aktuellt med intervju.

Välkommen in med din ansökan till vikariebanken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anställning

Vi erbjuder i första hand intermittenta anställningar vilket är en timanställning som är tidsbegränsad. Du blir anställd av oss på Bemanningsenheten.

Sidan uppdaterades senast: