UNGDOMAR, arbete och Aktivitet

I Gislaveds kommun finns Navigatorcentrum, som jobbar för att kommunens ungdomar i åldern 16-29 år ska komma närmare arbete eller studier.

Vi erbjuder ett antal olika aktiviteter:

KUL - Kommunalt ungdomslyft

Vill du testa att jobba på någon av kommunens arbetsplatser, ex. inom barn- eller äldreomsorg? Kommunalt ungdomslyft riktar sig främst till dig som är mellan 20-24 år och som har varit arbetslös längre än tre månader, är inskriven på Arbetsfö­medlingen och är inskriven i Jobbgarantin för ungdomar eller i Jobb- och Utvecklingsgarantin.

Praktik

Genom Navigatorcentrum kan du få mölighet till praktik både inom kom­munal verksamhet och i privata företag.

Kompassen

Daglig gruppaktivitet för ungdomar mellan 16-29 år som behöver komma in i rutiner, passa tider och som behöver social träning.

Kommunala aktivitetsansvaret

Du som varken studerar eller arbetar, är under 20 år och har gått ur grund­skolan men saknar gymnasieexamen, omfattas av det kommunala aktivitets­ansvaret. Det betyder att kommunen enligt lag har ansvaret för att ha kontakt med dig och kunna erbjuda stöd och aktiviteter som gör att du kommer vidare i livet.

Ferieverksamhet

Ferieverksamheten riktar sig till ungdomar i Gislaveds kommun som slutat årskurs 8 eller 9 i grundskolan och ungdomar som är mellan 16 - 18 år. Ungdomar med särskilda behov och nyanlända som ska integreras i det svenska samhället ingår också i urvalet. Det är ungdomens ålder som avgör om man får feriepraktik eller feriearbete.

Kontaktinformation Navigatorcentrum

Besöksadress:

Arbetsmarknadsorganisationen (AMO)
Töråsvägen 16, Anderstorp

Öppettider:

Mån-fre 07.30-16.00

Kontakta Navigatorcentrum direkt


Hur gammal är du?

Sidan uppdaterades senast: 2019-02-11