Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Bild på racingbilar som kommer körandes.

Foto: Mostphotos

Gamla Östergården blir bostäder åt elever på Motorsportsgymnasiet

Nu fylls de tomma lokalerna på Parkgatan med elever från Motorsportsgymnasiet. Lokalerna har byggts om och anpassats till studentlägenheter.

Elever från hela Sverige kommer till Anderstorp för att läsa Fordons- och Transportprogrammet på Motorsportsgymnasiet (MSG). Skolan har haft en positiv tillväxt under de senaste åren och behovet av fler elevbostäder har ökat. För att möta det ökade behovet har kommunen byggt om gamla Östergården, numera kallad Parkgatan. Lokalerna har renoverats och anpassats till elevboende.

Under veckan flyttar eleverna in på Parkgatan och Motorsportgymnasiets rektor, Nicklas Svensk, är glad att kunna erbjuda eleverna bra bostäder under sin studietid.

– Detta kommer att bli jättebra. Det ökar vår kapacitet med nya fräscha bostäder, vilket behövs, och det är bra att huset kommer till användning. Samtidigt är det ett bra exempel på hur kommunen söker lösningar på de utmaningar vi som företag har, säger Nicklas Svensk, rektor på Motorgymnasiet.

Nicklas berättar också att boendet är en viktig del för att eleverna ska känna sig hemma eftersom flera av eleverna bor långt hemifrån. Tillsammans kan eleverna skapa en fin gemenskap även på fritiden genom att exempelvis laga mat tillsammans.

Gott samarbete möjliggör fortsatt utveckling av Motorsportgymnasiet

Gisletorps Lokaler AB, som är kommunens bolag, hyr ut lokaler till Motorsportsgymnasiet på motorbanan. Strax intill motorbanan ligger utbildningslokalerna och från lektionssalarna har eleverna utsikt över start och mål. Björn Björkman, ordförande i Gisletorps styrelse berättar att man jobbar för att tillgodose hyresgästernas behov och är positiv till anpassning av lokalerna på motorbanan framöver.

– Jag är både stolt och tacksam att vi äntligen rott i hamn detta med Östergården och får till en verksamhet som gynnar Anderstorp och ger nytt liv i fastigheten, säger Björn Björkman (M).

Ordförande i fastighet- och servicenämnden, Lisbeth Andersson (M), håller med om att det är viktigt att kommunen är lyhörd gentemot de aktörer som verkar i vår kommun.

– Vi vill hitta lösningar och tack vare gott samarbete med skolan kan vi tillsammans fortsätta att utveckla Anderstorp, säger Lisbeth Andersson (M), ordförande i fastighet- och servicenämnden.

Om motorsportsgymnasiet

Racinginriktningen startade 1997 vid Värmdö Tekniska Gymnasium i Stockholm som en inriktning inom Fordonsprogrammet. År 2000 flyttades inriktningen ner till motorbanan i Mantorp och Motorsportgymnasiet bildades året därpå. Sedan år 2006 finns Motorsportgymnasiet i Anderstorp på Scandinavian Raceway.

Motorsportgymnasiet erbjuder Fordons- och Transportprogrammet. Inom programmet finns två olika inriktningar: Racingmekaniker och Personbilsmekaniker. Inriktningen Racingmekaniker ges inom inriktningen Personbil och är unikt nischad mot racing, men ger även grundkompetens som personbilsmekaniker. I dag går det 96 elever på skolan.

Sidan uppdaterades senast: