Gislaveds kommun logotyp

Dags att söka till sommarens ferieverksamhet!

Senast uppdaterad 06 mars 2023

Varje sommar har du som är ung möjlighet att söka ett feriearbete i någon av kommunens verksamheter för att skaffa dig arbetslivserfarenhet. Välkommen att ansöka senast 1 april.

Du som är ung har möjlighet att söka till kommunens ferieverksamheter. Det finns både feriepraktik och feriearbete, beroende på hur gammal du är. Syftet med ferieverksamheten är att ge dig möjlighet att få arbetslivserfarenheter och referenser inför kommande arbetsliv. 

Ansök senast 1 april

För att kunna ansöka om praktik eller arbete inom ferieverksamheten måste du kunna arbeta självständigt sex timmar per dag i tre veckor och vara folkbokförd i Gislaveds kommun. Ansökan är öppen från 4 mars till 1 april.

Anmäl dig till kommunens ferieverksamhet

Feriearbete - för dig mellan 16 och 19 år

Feriearbete kan du söka om du är mellan 16 och 19 år och inte kunnat ordna ett sommarjobb på egen hand. Sommarjobb och feriearbete går inte att kombinera. Är du äldre än 19 år och studerar på eller har avslutat ett gymnasieprogram under det aktuella året, är du också välkommen att söka. Du ska med hjälp av handledning utföra de arbetsuppgifter du blir tilldelad, visa intresse och hålla tider enligt anställningsavtal. Lönen är 75 kronor i timmen plus semesterersättning.

Feriepraktik - för dig som går ut 8:an

Feriepraktik kan du söka det år som du går ut 8:an. Som feriepraktikant har du rätt till en handledare som ska vägleda dig under din tid på en kommunal arbetsplats eller i en förening som är verksam i kommunen. Som feriepraktikant kommer du att få möjlighet att bilda dig en egen uppfattning om hur det är att jobba inom en kommunal verksamhet. Du får en praktikersättning på 60 kronor i timmen, som betalas av Gislaveds kommun.

Tre ferieperioder

Det finns tre olika ferieperioder, om tre veckor vardera.

Period 1

230616–230706. Fredag vecka 24 till torsdag vecka 27.

Period 2

230707–220726. Fredag vecka 27 tills onsdag vecka 30.

Period 3

230727–220815. Torsdag vecka 30 till tisdag vecka 33