Gislaveds kommun logotyp
Dator och kaffekopp med två äldre personer i bakgrunden

Teknikcafé för seniorer – bli digital i vardagen!

Senast uppdaterad 11 oktober 2023

Kommunens träffpunkter bjuder återigen in dig som är senior till teknikcafé där du får lära dig att använda digital teknik i vardagen.

Det är viktigt att alla kommuninvånare kan delta fullt ut i samhället. Som en del av kommunens satsning för seniorer startade vi under våren 2023, teknikcafé med utbildning i digital teknik på kommunens träffpunkter.

Välkommen på teknikcafé

På teknikcafeét kommer du få utbildning i hur du använder modern, digital teknik som en del av din vardag. Du kan till exempel få hjälp med hur du håller kontakten med dina vänner digitalt eller lyssnar på poddradio.

Teknikcafé på Solbacka i höst

Under våren höll vi teknikcafé i norra delen av kommunen, vilket uppskattades av de seniorer som deltog. I höst och till våren 2024 kör vi istället teknikcafé i södra kommunen, med start på Solbacka träffpunkt i Reftele. Till våren ses vi på Mariagården och Ekbackens träffpunkter. Tider för dessa träffar kommer senare.

Datum, tid och anmälan

Datum: 1 november, 8 november, 15 november och 22 november

Tid: 10.00-12.30

Plats: Kakelugnsrummet på Solbacka träffpunkt, Skedesvägen 4 i Reftele

Anmäl dig via telefon på 0371-23668. Antal platser är begränsat, först till kvarn gäller. Teknikcafeét är kostnadsfritt.

Många vill lära sig om digital teknik

Under 2022 gjorde vi en kundundersökning på kommunens träffpunkter för att ta reda på vad deltagarna tycker om verksamheten och vad man önskar mer av. I undersökningen framkom att det är många som vill lära sig mer om hur de kan använda digital teknik. Därför satsar vi nu på teknikcafé för att stötta och lära seniorer i att använda digital teknik som en naturlig del av vardagen.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefontider

Måndag:

08.00-16.00

Tisdag:

09.00-15.00

Onsdag:

09.00-15.00

Torsdag:

09.00-15.00

Fredag:

09.00-15.00

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.