Entrén vid Blomstervägens demenscentrum

Blomstervägens demenscentrum (Gislaved)

På Blomstervägens demenscentrum finns 65 lägenheter fördelade på sju enheter. Fem av lägenheterna är avsedda för korttidsverksamhet och vi har även dagverksamhet.

Utbudet på Blomstervägen

  • Aktiviteter erbjuds både enskilt, i mindre grupper och i större sammanslutningar.
  • Det finns en SPA-avdelning med bastu, bad, sandstrand. Vi erbjuder också BikeAround, en upplevelsecykel som tar dig runt i världen.
  • Tillgång till fina innegårdar ger möjlighet till utevistelse året om.
  • Våra hyresgäster har möjlighet att boka tid till frisör och fotvård som kommer till Blomstervägen.
  • Det finns möjlighet för närstående att hyra vår övernattningslägenhet till ett fast pris.
  • Sjuksköterska kan nås dygnet runt alla dagar i veckan. Varje boende har ett par expeditionsdagar i veckan då sjuksköterska finns på plats.
  • Arbetsterapeut och fysioterapeut besöker boendet kontinuerligt under dagtid måndag-fredag. Vid behov av hjälpmedel eller insatser från arbetsterapeut eller fysioterapeut tar du kontakt med omvårdnadspersonal, som förmedlar ditt behov av insats.
  • Läkarkontakt regleras i avtal med Region Jönköpings läns vårdcentraler. Det innebär att läkare kommer till boendet varannan till varje vecka beroende på hur behovet ser ut. När du flyttar in på vård- och omsorgsboende kan du lista dig på den vårdcentral, som den aktuella läkaren utgår ifrån. Om du inte väljer att lista dig på den aktuella vårdcentralen får du själv ombesörja resa till vald vårdcentral.

Så här bor du hos oss

Lägenheterna på Blomstervägen är ca 33 kvm stora och består av ett rum samt toalett/dusch. Lägenheterna är utrustade med kylskåp och rinnande vatten med liten diskho.

Du kan ta del av en ritning på en lägenhet hos oss. Denna hittar du under menyn "Ladda hem". Notera att ritningen endast är ett exempel på hur en lägenhet kan se ut hos oss.

Kost och måltider

Vårt kök lagar god mat från grunden. Besökare kan beställa mat och fika när ni besöker våra hyresgäster.

Kost och måltider vid socialförvaltningen

Kontaktinformation

För direktkontakt med Blomstervägens demenscentrum kan du höra av dig till 0371-816 66. Numret är öppet dygnet runt. Besöksadressen är Blomstervägen 4 i Gislaved.

Aktivitetsprogram

Hitta till oss

Sidan uppdaterades senast: 2020-03-25