Entrén vid Ekbackens vård- och omsorgsboende

Ekbacken (Burseryd)

I Burseryd ligger vård- och omsorgboendet Ekbacken. Här finns cirka 25 lägenheter tillgängliga för permanent boende. En enhet är avsedd för personer med demenssjukdom.

Utbudet på Ekbacken

  • Vi har stora och trivsamma lokaler med en lugn miljö och närhet till naturen. Vi har fina trädgårdar med uteplatser.
  • På Ekbacken arbetar vi med vardagsrehabilitering där vi anpassar stöd och aktiviteter efter varje individs behov. När du flyttar in på Ekbacken får du en kontaktperson som ska hjälpa dig att arbeta fram en genomförandeplan för hur du vill ha ditt stöd och aktiviteter utförda.
  • När du bor på Ekbacken har du möjlighet att boka tid till frisör och fotvård som kommer till Ekbacken.
  • Sjuksköterska kan nås dygnet runt, alla dagar i veckan. Varje boende har ett par expeditionsdagar i veckan då sjuksköterska finns på plats. Se särskild information för respektive boende.
  • Arbetsterapeut och fysioterapeut besöker boendet kontinuerligt under dagtid måndag-fredag. Vid behov av hjälpmedel eller insatser från arbetsterapeut eller fysioterapeut tar du kontakt med omvårdnadspersonal, som förmedlar ditt behov av insats.
  • Läkarkontakt regleras i avtal med Region Jönköpings läns vårdcentraler. Det innebär att läkare kommer till boendet varannan till varje vecka beroende på hur behovet ser ut. När du flyttar in på vård- och omsorgsboende kan du lista dig på den vårdcentral, som den aktuella läkaren utgår ifrån. Om du inte väljer att lista dig på den aktuella vårdcentralen får du själv ombesörja resa till vald vårdcentral.

Så här bor du hos oss

Ritning för lägenhet

Notera att ritningen endast är ett exempel på hur en lägenhet kan se ut hos oss.

Ritning över ett rum på Ekbackens vård- och omsorgsboende.

Kost och måltider

Ekbackens kök lagar all mat från grunden, även anhöriga och pensionärer utifrån har möjlighet att äta hos oss.

Kontaktinformation

Hitta till oss

Sidan uppdaterades senast: