Entrén vid Hagagårdens vård- och omsorgsboende

Hagagården (Smålandsstenar)

I Smålandsstenar ligger vård- och omsorgboendet Hagagården. Hagagården är ett boende avsett för personer med demenssjukdom.Cirka 30 lägenheter är tillgängliga för permanentboende.

Utbudet på Hagagården

  • Aktiviteter erbjuds både enskilt, i mindre grupper och i större sammanslutningar. Aktiviteter erbjuds efter dagsform.
  • Vi erbjuder BikeAround, en upplevelsecykel som tar dig runt i världen.
  • Våra hyresgäster har möjlighet att boka tid till frisör och fotvård som kommer till Hagagården.
  • Sjuksköterska kan nås dygnet runt alla dagar i veckan. Varje boende har ett par expeditionsdagar i veckan då sjuksköterska finns på plats. Se särskild information för respektive boende.
  • Arbetsterapeut och fysioterapeut besöker boendet kontinuerligt under dagtid måndag-fredag. Vid behov av hjälpmedel eller insatser från arbetsterapeut eller fysioterapeut tar du kontakt med omvårdnadspersonal, som förmedlar ditt behov av insats.
  • Läkarkontakt regleras i avtal med Region Jönköpings läns vårdcentraler. Det innebär att läkare kommer till boendet varannan till varje vecka beroende på hur behovet ser ut. När du flyttar in på vård- och omsorgsboende kan du lista dig på den vårdcentral, som den aktuella läkaren utgår ifrån. Om du inte väljer att lista dig på den aktuella vårdcentralen får du själv ombesörja resa till vald vårdcentral.

Så här bor du hos oss

Lägenheterna på Hagagården är 37-47 kvm stora och de består av ett rum samt toalett/dusch. Lägenheterna är utrustade med kylskåp och rinnande vatten med liten diskho. Det finns gemensamma altaner på respektive avdelning.

Ritning för lägenhet

Notera att ritningen endast är ett exempel på hur en lägenhet kan se ut hos oss.

Ritning över ett rum på Hagagårdens vård- och omsorgsboende.

Kost och måltider

Mariagårdens kök producerar goda och väl sammansatta måltider med möjlighet till konsistensanpassning och specialkoster. Besökare kan beställa mat i förväg när ni besöker våra hyresgäster.

Kontaktinformation

Hitta till oss

Sidan uppdaterades senast: