Entrén vid Mariagårdens vård- och omsorgsboende

Mariagården (Smålandsstenar)

I Smålandsstenar ligger vård- och omsorgboendet Mariagården. Här finns cirka 25 lägenheter tillgängliga för permanent boende.

Utbudet på Mariagården

  • Hår- och fotvård för boende. Aktiviteter för boende erbjuds både enskilt och i grupp.
  • Sjuksköterska kan nås dygnet runt alla dagar i veckan. Varje boende har ett par expeditionsdagar i veckan då sjuksköterska finns på plats. Se särskild information för respektive boende.
  • Arbetsterapeut och fysioterapeut besöker boendet kontinuerligt under dagtid måndag-fredag. Vid behov av hjälpmedel eller insatser från arbetsterapeut eller fysioterapeut tar du kontakt med omvårdnadspersonal, som förmedlar ditt behov av insats.
  • Läkarkontakt regleras i avtal med Region Jönköpings läns vårdcentraler. Det innebär att läkare kommer till boendet varannan till varje vecka beroende på hur behovet ser ut. När du flyttar in på vård- och omsorgsboende kan du lista dig på den vårdcentral, som den aktuella läkaren utgår ifrån. Om du inte väljer att lista dig på den aktuella vårdcentralen får du själv ombesörja resa till vald vårdcentral.

Så här bor du hos oss

Lägenheterna på Mariagården som varierar i storlek mellan 40-68 kvm. erbjuder toalett och dusch på rummet. Gemensam matsal och dagrum finns på varje våningsplan.

Ritning för lägenhet

Notera att ritningen endast är ett exempel på hur en lägenhet kan se ut hos oss.

Ritning över ett rum på Mariagårdens vård- och omsorgsboende.

Kost och måltider

Vid Mariagårdens vård- och omsorgsboende finns ett tillagningskök som producerar goda och väl sammansatta måltider med möjlighet till konsistensanpassning och specialkoster.

Det finns även en restaurang för boende, besökare och pensionärer i ordinärt boende. Restaurangens öppettider är 11:45-13:00.

Kontaktinformation

Hitta till oss

Sidan uppdaterades senast: