Innergården vid Vitsippans vård- och omsorgsboende

Vitsippan (Gislaved)

I Gislaved ligger vård- och omsorgboendet Vitsippan. Här finns cirka 50 lägenheter tillgängliga för permanent boende, vissa av dessa har finskspråkig personal.

Utbudet på Vitsippan

  • På Vitsippan uppmuntras du till självständighet, delaktighet och aktivitet. Detta för att bevara funktion, styrka och kondition så långt det är möjligt, men främst för att bevara självkänsla och integritet för dig som bor här.
  • Aktiviteter av olika slag planeras måndag till fredag. Du får ett program för kommande veckor och det bästa är om du berättar om dina intressen och önskemål så att de tillsammans med övriga boendens, kan vara grunden i allt som anordnas.
  • Café och kiosk på Vitsippstorget drivs av omsorgen för personer med funktionsnedsättning.
  • Det finns särskilda besöksrutiner som dina besökare behöver följa.
  • Du har möjlighet att beställa och köpa fot- och hårvård i anpassad lokal på Vitsippan.
  • Sjuksköterska kan nås dygnet runt alla dagar i veckan. Varje boende har ett par expeditionsdagar i veckan då sjuksköterska finns på plats. Arbetsterapeut och fysioterapeut besöker boendet kontinuerligt under dagtid måndag-fredag. Vid behov av insatser har du eller närstående dialog med din kontaktman, som förmedlar detta.
  • Läkarkontakt regleras i avtal med Region Jönköpings läns vårdcentraler. Det innebär att läkare kommer till boendet varannan till varje vecka beroende på hur behovet ser ut. När du flyttar in på vård- och omsorgsboende kan du lista dig på den vårdcentral, som den aktuella läkaren utgår ifrån. Om du inte väljer att lista dig på den aktuella vårdcentralen får du själv ombesörja resa till vald vårdcentral.

Så här bor du hos oss

Ritning för lägenhet

Notera att ritningen endast är ett exempel på hur en lägenhet kan se ut hos oss.

Ritning över ett rum på Vitsippans vård- och omsorgsboende.

Kost och måltider

På Vitsippan kan anhöriga och besökare beställa och köpa mat i samband med ett besök hos våra hyresgäster. Meddela aktuell avdelning om du önskar beställa mat.

Kontaktinformation

Hitta till oss

Sidan uppdaterades senast: