Entrén vid Hestragårdens vård- och omsorgsboende

Hestragården (Hestra)

I Hestra ligger vård- och omsorgboendet Hestragården. På Hestragården finns cirka 15 lägenheter tillgängliga för permanent boende.

Utbudet på Hestragården

  • Lägenheterna på Hestragården är fördelade på två enheter, med en gemensam matsal och flera gemensamhetsutrymmen på respektive enhet. Det finns även gemensamma balkonger och uteplatser samt en stor gemensam trädgård. Kring boendet finns promenadvänliga gångstigar.
  • På Hestragården erbjuder vi våra hyresgäster aktiviteter utifrån önskemål och behov. Aktiviteterna kan ske både enskilt och gemensamt i grupp. Exempel på aktiviteter vi erbjuder är: målning, cykling, musikunderhållning, bingo, promenader och gruppgymnastik.
  • Som hyresgäst på Hestragården har du möjlighet att boka tid hos fotvårdsterapeut och frisör som kommer till oss regelbundet.
  • På Hestragårdens finns en träffpunkt dit pensionärer är välkomna. På träffpunkten ges möjlighet att köpa fika/lunch, delta i aktiviteter samt finna social gemenskap.
  • Sjuksköterska kan nås dygnet runt alla dagar i veckan. Varje boende har ett par expeditionsdagar i veckan då sjuksköterska finns på plats. Se särskild information för respektive boende.
  • Arbetsterapeut och fysioterapeut besöker boendet kontinuerligt under dagtid måndag-fredag. Vid behov av hjälpmedel eller insatser från arbetsterapeut eller fysioterapeut tar du kontakt med omvårdnadspersonal, som förmedlar ditt behov av insats.
  • Läkarkontakt regleras i avtal med Region Jönköpings läns vårdcentraler. Det innebär att läkare kommer till boendet varannan till varje vecka beroende på hur behovet ser ut. När du flyttar in på vård- och omsorgsboende kan du lista dig på den vårdcentral, som den aktuella läkaren utgår ifrån. Om du inte väljer att lista dig på den aktuella vårdcentralen får du själv ombesörja resa till vald vårdcentral.

Så här bor du hos oss

Lägenheterna på Hestragården är 37-47 kvm stora och de består av ett rum samt toalett/dusch. Lägenheterna är utrustade med kylskåp och rinnande vatten med liten diskho. De flesta lägenheterna på Hestragården har en egen balkong eller uteplats.

Ritning för lägenhet

Notera att ritningen endast är ett exempel på hur en lägenhet kan se ut hos oss.

Ritning över ett rum på Hestragårdens vård- och omsorgsboende.

Kost och måltider

Hestragården har en restaurang som är öppen dagligen mellan 11.45–13.00 dit alla pensionärer är välkomna. Ring gärna i förväg och beställ mat för bästa service,

Kontaktinformation

Hitta till oss

Sidan uppdaterades senast: