Tolkservice

 

Innan våra invandrargrupper lärt sig tillräckligt med svenska behöver de ofta tolk i sina kontakter med olika myndigheter.

ÄR DU KUND ELLER VILL BLI KUND?

Tolkservice förmedlar tolkar till kommuner, landsting, advokater, polis, företag, privatpersoner samt övriga myndigheter. Vid behov av tolk i mötet med svenska myndigheter ska denna hjälp erbjudas enligt svensk lag.
Från och med 1 juli 2018 trädde en ny förvaltningslag i kraft. I den skärptes kravet på användandet av tolk från ett bör-krav till ett skall-krav. Mer om det går att läsa i Förvaltningslag (2017:900),13§länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster .
Vi erbjuder tolk i ett 100-tal olika språk.
Behövs det tolk på en myndighet är det alltid myndigheten som bokar tolk.


VÅRA TJÄNSTER

  • Språktolk, kan bokas på plats eller telefon
  • Översättningar görs av dokument som inte kräver stämpel, därmot hjälper vi gärna till med förmedling till en autoriserad translator
  • Meddelandeservice utförs vid kortare meddelande till patienter/klienter t ex. tidsbokningar eller avbokningar
  • Teckentolkar bokas på Region Jönköpings län tfn. 010-24 25 250

Information om hur ni använder bokningssystemet Taqs

För att använda TAQS, kontakta oss så att vi kan registrera er. Ni behöver ha en administratör samt en funktionsbrevlåda för att det ska fungera. Administratören loggar in som huvudkund och är den som ser fakturaunderlagen och lägger till nya beställare.

I Taqslänk till annan webbplats kan ni förutom att boka tolkar även avboka, lämna återkoppling, boka meddelandeservice m.m.
Systemet är både enkelt och lättöverskådligt.
Glöm inte meddela oss snarast när ni använt tolk på jourlistan.
Via menyn kan du läsa mer om att boka tolk via internet.
Vill ni veta mer kommer vi på Tolkservice gärna ut och informerar om hur du bokar samt använder tolk. 

Tolkservicerådetslänk till annan webbplats hemsida finns en film om hur man använder tolk.

VILL DU BLI TOLK?

I dagsläget kommer vi inte att intervjua några nya som vill bli tolk. Skicka gärna in din ansökan så återkommer vi till dig.

Vi ser att behovet av tolkar ökar i samhället. Därför söker vi hela tiden nya tolkar. Om du är intresserad av att anmäla ditt intresse för att arbeta som tolk är du välkommen att använda dig av e-tjänsten "Jag vill bli tolk".

Just nu söker vi platstolkar på språken: albanska, holländska, polska, thailändska, rumänska, spanska, grekiska, litauiska, somaliska, tjetjenska, tigrinja och vietnamesiska.

Titta gärna på Kammarkollegiets hemsida,länk till annan webbplats tolkutbildningar på folkhögskolalänk till annan webbplats, myndigheten för yrkeshögskolanlänk till annan webbplats och Tolkservicerådetlänk till annan webbplats

Ansök här för att bli tolk länk till annan webbplatsKONTAKTINFORMATION SAMT ÖPPETTIDER


Besöksadress

Töråsvägen 16, Anderstorp
För mer info, kontakta oss på 0371-813 40 eller tolkservice@gislaved.se

Öppettider:

Måndag-onsdag kl.08.00-16.00

torsdag kl. 08.00-14.30

fredag kl.08.00-15.00 

Lunch mellan kl. 12.00-13.00


Vi hänvisar akuta uppdrag (utanför våra öppettider) till jourlistan, som finns att få på Tolkservice, övriga uppdrag hänvisas till www.taqs.selänk till annan webbplats

Sidan uppdaterades senast: 2020-09-28