Konsumentvägledning

Kostnadsfri rådgivning

Du som bor i Gislaveds kommun kan få kostnadsfri rådgivning i konsumentfrågor. Exempel på frågor som du som konsument kan få hjälp med:

  • Förköpsråd: information före köp av varor och tjänster.
  • Reklamationer: råd efter köp av varor och tjänster som inte motsvarar vad som utlovats.
  • Konsumenträtt: information om vilka rättigheter och skyldigheter du som konsument har.

När du handlar från en privatperson

Om du har handlat en vara av en privatperson så gäller inte Konsumentköplagen. Det innebär att jag som konsumentrådgivare inte heller kan hjälpa till vid tvister. Du kan heller inte pröva en eventuell tvist hos Allmänna Reklamationsnämnden. Behöver du hjälp kan du vända dig till en advokat eller jurist.

Nyheter

 

2023-01-10 Bedragare påstår att de ringer från Konsumentverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Konsumentverket ringer aldrig den här typen av samtal. Konsumentverket betalar heller aldrig ut någon ersättning till konsumenter. Lämna aldrig ut personuppgifter över telefonen. Om du har fått eller får liknande samtal ska du genast kontakta polisen.

2023-01-04 Vägledande dom ökar chanserna att få pengarna tillbaka vid bedrägerier Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Under 2022 ökade antalet bedrägerier mot främst äldre bankkunder kraftigt. Bankerna har tidigare ofta låtit människor som lurats av bedragare stå för hela förlusten själva, men Högsta domstolens, HD, vägledande dom från i somras ger många drabbade goda möjligheter att få tillbaka sina pengar.

Tips!

Skydda dig mot telefonförsäljare

Många av de som söker konsumentrådgivning har ofrivilligt ingått avtal med telefonförsäljare. Ett sätt att minska mängden samtal från telefonförsäljarna är att spärra telefonen med hjälp av spärrtjänsten NIX Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontaktinformation (direktkontakt)

Konsumentvägledningen har telefontid måndagar och onsdagar 13 -15, telefonnummer 0371-829 00.

Det finns information och vägledninggenom Konsumentverket på webbsidan Hallå konsument Länk till annan webbplats.

Besöksadress:
Gislaveds bibliotek
Gislegatan 5, Gislaved

Sidan uppdaterades senast: