Foto: symbolbilder.se

Att bo - barn och vuxna (LSS)

Gislaveds kommuns verksamhet för funktionsnedsatta inkluderar ett flertal olika boenden för att du som har behov av stöd ska kunna bo i en egen lägenhet och samtidigt känna dig trygg.

I grupp- och servicebostäderna finns lägenheter som du kan hyra och de är anpassade efter olika behov och förutsättningar. 

Dalen

Dalens servicebostad ligger centralt i Gislaved. Det är servicelägenheter och i området finns en baslägenhet med personal. Personalen finns tillgänglig dag- och kvällstid.

Regeringsgatan

På Regeringsgatans gruppbostad i Gislaved finns

  • Egen lägenhet med pentry

I anknytning till lägenheterna finns gemensamhetsutrymmen med tv och matsal där de boende kan umgås. Det finns även lägenheter som är knutna till gruppbostaden. På Regeringsgatans gruppbostad finns det personal dygnet runt.

Åbjörnsgatan

På Åbjörnsgatans gruppbostad i Gislaved finns

  • Egen lägenhet med kök

I anknytning till lägenheterna finns det gemensamhetsutrymmen. Det finns även en gemensam trädgård och uteplats vid Åbjörnsgatans gruppbostad. Gruppbostaden är bemannad dygnet runt.

Ängsgatan

På Ängsgatans gruppbostad i Gislaved finns

  • Lägenheter i trapphusmodell

I fastigheten där Ängsgatans gruppboende ligger finns även en baslägenhet där de boende har möjlighet att träffas. I baslägenheten kan hyresgästerna ägna sig åt gemensamma aktiviteter.Personal finns tillgänglig större delen av dygnet.

Lästgränd

På Lästgränds gruppbostad i Gislaved finns

  • Egen lägenhet med kök

I anknytning till lägenheterna finns det gemensamhetsutrymmen. Det finns även en gemensam trädgård och uteplats vid Lästgränds gruppbostad. Gruppbostaden är bemannad dygnet runt.

Lillgatan

På Lillgatans gruppbostad i Reftele finns 

  • Egen lägenhet med pentry.

I anslutning till lägenheterna finns tillgång till ett gemensamt kök och allrum med TV. Det finns också tillgång till en stor och rymlig aktiveringslokal på bottenvåningen med möjlighet till sysselsättning på dagarna. Gruppbostaden är bemannad dygnet runt. Lillgatans gruppbostad är beläget i vård- och omsorgsboendet Solbacka.

Traststigen

Traststigens servicebostad för personer med psykiska funktionsnedsättningar ligger centralt i Gislaved. Det är ett trapphusboende med tvårumslägenheter och gemensamhetsutrymme. Personal finns tillgänglig dygnet runt.

Sidan uppdaterades senast: 2018-09-24