Konsumentvägledning

Kostnadsfri rådgivning

Du som bor i Gislaveds kommun kan kostnadsfri rådgivning i konsumentfrågor. Exempel på frågor som du som konsument kan få hjälp med:

  • Förköpsråd: information före köp av varor och tjänster.
  • Reklamationer: råd efter köp av varor och tjänster som inte motsvarar vad som utlovats.
  • Konsumenträtt: information om vilka rättigheter och skyldigheter du som konsument har.

När du handlar från en privatperson

Om du har handlat en vara av en privatperson så gäller inte Konsumentköplagen. Det innebär att jag som konsumentrådgivare inte heller kan hjälpa till vid tvister. Du kan heller inte pröva en eventuell tvist hos Allmänna Reklamationsnämnden. Behöver du hjälp kan du vända dig till en advokat eller jurist.

 

Nyheter

 

2018-03-12 Stopp för hyr-burkini vid Mjölbybadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Den styrande majoriteten i Mjölby kommun har enats om ett förslag att förbjuda uthyrningen av burkini, heltäckande baddräkter, på det kommunala badhuset Lundbybadet, rapporterar P4 Östergötland.

2018-03-06 Så luras dejtingsajterna med fejkade profilerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Antalet anmälningar och klagomål från konsumenter mot dejtingsajter har ökat kraftigt de senaste åren. En ny typ av klagomål rör fejkade profiler som konsumenterna misstänker skapas av dejtingsidorna själva.

2018-02-26 Begagnad barnvagn kan kapa fingrarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Konsumentverket varnar för Maclarens paraplysulky, modeller tillverkade före november 2009. De som har en sådan vagn uppmanas att sluta använda den omedelbart.

2018-02-23 Antidepressiva effektiva – trots alltlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nästan alla antidepressiva läkemedel är bättre än placebo på att behandla akuta depressioner hos vuxna. Vissa substanser är dock bättre än andra, visar det sig.

2018-02-19 Åhlénsleksaker återkallas – kan kväva småbarnlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Företaget Åhléns återkallar en barnservis, maracas och en xylofon. Anledningen är att smådelar kan lossna från leksakerna och utgöra en kvävningsrisk. Alla produkter tas även ur försäljning omedelbart, meddelar Konsumentverket.

2018-01-19 Ny lista: Telebolagen som fått mest klagomållänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vissa telefonbolag får fler klagomål än andra. Nu offentliggör organisationen Telekområdgivarna för första gången vilka bolag som fått flest klagomål, sett i relation till deras storlek.


Tips!

Skydda dig mot telefonförsäljare

Många av de som söker konsumentrådgivning har ofrivilligt ingått avtal med telefonförsäljare. Ett sätt att minska mängden samtal från telefonförsäljarna är att spärra telefonen med hjälp av spärrtjänsten NIXlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterades senast: 2018-05-22