Äldre nyheter, konsumentvägledning

Nyhetsarkiv

2018-03-12 Stopp för hyr-burkini vid Mjölbybadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Den styrande majoriteten i Mjölby kommun har enats om ett förslag att förbjuda uthyrningen av burkini, heltäckande baddräkter, på det kommunala badhuset Lundbybadet, rapporterar P4 Östergötland.

2018-03-06 Så luras dejtingsajterna med fejkade profilerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Antalet anmälningar och klagomål från konsumenter mot dejtingsajter har ökat kraftigt de senaste åren. En ny typ av klagomål rör fejkade profiler som konsumenterna misstänker skapas av dejtingsidorna själva.

2018-02-26 Begagnad barnvagn kan kapa fingrarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Konsumentverket varnar för Maclarens paraplysulky, modeller tillverkade före november 2009. De som har en sådan vagn uppmanas att sluta använda den omedelbart.

2018-02-23 Antidepressiva effektiva – trots alltlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nästan alla antidepressiva läkemedel är bättre än placebo på att behandla akuta depressioner hos vuxna. Vissa substanser är dock bättre än andra, visar det sig.

2018-02-19 Åhlénsleksaker återkallas – kan kväva småbarnlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Företaget Åhléns återkallar en barnservis, maracas och en xylofon. Anledningen är att smådelar kan lossna från leksakerna och utgöra en kvävningsrisk. Alla produkter tas även ur försäljning omedelbart, meddelar Konsumentverket.

2018-01-19 Ny lista: Telebolagen som fått mest klagomållänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vissa telefonbolag får fler klagomål än andra. Nu offentliggör organisationen Telekområdgivarna för första gången vilka bolag som fått flest klagomål, sett i relation till deras storlek.

2017-10-29 Rekordmånga väntas betala den högsta fastighetsavgiften nästa årlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Rekordmånga väntas betala den högsta fastighetsavgiften nästa år. Det beror på att höjda villapriser driver upp taxeringsvärdena som avgiften beräknas på.

2017-10-18 Världens dyraste och billigaste semesterstäderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Forex bank har jämfört genomsnittspriset för en semester i 77 städer runt om i världen. Ett återkommande storstads- och semesterindex som jämför hur dyr eller billig din semester blir.

2017-05-29 Polisen varnar för bluffmeddelanden som kapar bank-idlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Polisen varnar nu för bluffmeddelanden där personer uppmanas verifiera sitt bank-id. Flera har fått mail och sms. – Det ser väldigt ordentligt ut, säger en av de drabbade.

2016-11-23 Nya bluffbolaget Arid Teknik säljer också fejkdräneringlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Det elektroosmotiska dräneringsföretaget Arid AB gick i konkurs i början av oktober 2016. Konkursförvaltaren lade ned verksamheten. Nu har det startats ett nytt bolag, Arid Teknik AB. Men verksamheten är densamma, att sälja elektroosmotisk dränering. En dräneringslösning som inte fungerar.

2016-10-17 Bolagsupplysningen lurar till sig miljarder från småföretagarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bolagsupplysningen är årets värsta fakturaskojare. Enligt Driva Egets källor lyckades fakturaskojaren Bolagsupplysningen lura 10 000 småföretagare varje månad i somras, vilket kan innebära att de svindlat till sig över en miljard på ett år, skriver tidningen.

2016-10-13 Så länge håller burkarna i kylenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Den mesta maten kan man lukta och smaka på för att avgöra om den är okej, om man inte tillhör en riskgrupp, som till exempel gravida eller de som har nedsatt immunförsvar – för dem gäller särskilda regler, säger Christina Lantz, mikrobiolog på Livsmedelsverket. Mögel ska man däremot inte äta, men hårt sockrad sylt och marmelad kan man äta om man skär bort möglet med stor marginal.

2016-02-08 Myter och sanningar om köttlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Är inte kött den bästa proteinkällan? Är det inte bra att äta kött om man vill gå ner i vikt? Detta och andra frågor svarar Sveriges radio på.

2014-02-26 Så undviker du att bli lurad på Blocketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gör inte affärer med utlandet. Det drastiska rådet ger marknadsplatsen Blocket till sina kunder. – Och helst inte använda sitt bankkonto för att genomföra affären, säger Thomas Bäcker, ansvarig för kundsäkerhet på Blocket.

2014-08-16 Tuula tipsar om telefonilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gislaved. Kommuninvånarnas klagomål hos konsumentvägledaren handlar allt oftare om telefoni och bilar. Här ger konsumentvägledaren Tuula Kuukasjärvi sina bästa råd vid köp.

2014-08-16 Bengt lurades att säga upp sitt gamla abonnemanglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bengt trodde att allt skulle bli bra med det nya och prisvärda telefoniavtalet. Men det blev raka motsatsen.

"Prova gratis" och "betala endast frakt"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

"Prova gratis" och "betala endast frakt" är populära begrepp som ofta används på Internet idag. Men det är sällan gratis och ofta luras du i stället in i ett dyrt abonnemang.

2013-11-12 Resebolagens försäkringar kan vara onödigalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bokar du en resa utomlands erbjuds du att teckna försäkringar via resebolaget. Vissa gånger kan det löna sig – men ibland är de helt onödiga. – Många gånger har man ett bra och fullgott skydd via sin vanliga hemförsäkring, säger Rebecka Troué på Konsumenternas bank- och försäkringsbyrå.

2013-02-11 Skulle betala 66 kronor – Beaudify drog 1400länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Cathrin, 43, nappade på erbjudandet i en Facebookannons om att testa skönhetsprodukter från Beaudify och endast betala frakten på 66 kronor. Men utan förvarning och förklaring drog företaget ytterligare 1466 kronor från hennes konto, skriver GT.

2011-08-19 Så får du rätt mot datorjättenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du som är missnöjd med datorbutiken behöver inte nöja dig med att gnälla. En anmälan till ARN löser ofta problemet. PC för Allas kartläggning visar att hälften av alla fall slutar med att kunden blir nöjd.

2011-03-11 Hemförsäkring viktigare än du trorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hemförsäkringen är en av de viktigaste försäkringarna. Jag brukar säga att du ska ha en även om du inte har något hem. I hemförsäkringen ingår så mycket mer än bara hemmet och det som finns i det.

Kontaktinformation (direktkontakt)

Skicka e-post till konsumentvägledning
Telefon: 0371-829 00
Ordinarie telefontid: måndag - onsdag 13-15

Konsumentverkets söktjänst Hallå Konsument https://www.hallakonsument.se/länk till annan webbplats

Besöksadress:
Gislaveds bibliotek
Gislegatan 5, Gislaved

Sidan uppdaterades senast: 2018-10-22