Gislaved

Dalenparken Gislaved

Dalenparken

Dalenparken är Gislaveds största gröna park och den ligger utmed Nissan.

Här finns stora gröna ytor med både sol och skugga. Det finns fotbollsplan, boulebana och Lek-Gym för balans-, motorik- och styrketräning. Flera bänkar och planteringar.


Gamla Kappeledsvägen Gislaved

Gamla Kappeledsvägen

Lekplatsen ligger inne i ett naturområde invid en cykelväg. Lekplatsen är belagd med konstgräs och grusgångar. Här finns gungställning, en klätterlek, supernova, sandlåda med upphöjt sandbakbord, gunghäst och flera stolpsnurror. Här finns även en liten fotbollsplan och bänkbord för picknick eller vila.


Karl-Johansgatan Gislaved

Karl-Johansgatan

Lekplatsen är belägen längst nere på Karl-Johansgatan. Lekplatsen innehåller gungställning, rutschbana, gunghäst, sandlåda, och en stolpsnurra. Bänkbord finns också, lekplatsen är delvis anpassad för funktionshindrade.


Linnégatan/Trasten Gislaved

Linnégatan/Trasten

Här vid stora tallar finns en lekplats för alla åldrar, delvis belagt med gummimassa och konstgräs. Här finns en spontanidrottsplats där man spelar alla sorters bollsport och en Parkourbana att träna på.

I lekplatsen finns bland annat klätterställning med rutschbanor, gungställning med bebigunga och kompisgunga och en gunghäst. Det finns även ett lusthus som väderskydd och grill och en liten pulkabacke.

I samma område finns odlingslotter och växthus som nyttjas av odlarföreningen.


Smultronstigen Gislaved

Smultronstigen

Här finns gungställning, rutschbana, gunghäst och en liten kulle för lek eller pulkaåkning. Det finns även två mål för bollspel.


Solhemsparken Gislaved

Solhemsparken

Solhemspaken är en stor klippt yta med stora tallar. Lekplatsen innehåller gungställning och två klätterställningar med rutschbanor. Här finns även en gunghäst och bänkbord.


Trollstigen/Kvickaparken Gislaved

Trollstigen/Kvickaparken

Mellan Lövstigen och Trollstigen under skyddande björkar finns en lekplats som innehåller gungställning, sandlåda, klätterställning med rutschbana, en supernova och flera stolpsnurror. Det finns även två mål på gräsmattan för bollekar.


Sidan uppdaterades senast: 2020-06-24