Kulturslanten

Kulturslanten är ett stipendium för unga i kommunen. Det kan till exempel sökas för att genomföra en konsert, arrangera en modevisning eller en konstutställning. Tänk på att kultur är många olika saker. Är du osäker på om ditt projekt är ett kulturprojekt kolla med personalen på Kulturplatån. Under hela projektets gång får du hjälp och stöd av Kulturplatåns ungdomscoach.

Vem kan söka?

Du som är 13-25 år och är folkbokförd i Gislaveds kommun. Det går att söka som en enskild person, som grupp eller en förening.

Vad kan du söka till?

Projektet ska genomföras i kommunen, vara religiöst och politiskt obundet och vara offentligt. Alla unga i kommunen ska kunna ta del av aktiviteten. Projekt med fri entré prioriteras.

Vad kan du inte söka till?

Projekt som initierats eller som drivs av någon annan än den sökande eller en person över 25 år. Skolprojekt, alltså projekt som genomförs via skolan. Ordinarie föreningsverksamhet. Lön till projektsökande eller arbetande i projektet. Pengar till välgörenhet. Projekt där alkohol förekommer. Projekt som inte följer lagar, regler, demokratiska värderingar och som är diskriminerande.

Hur funkar det?

Du ansöker via formuläret längre ner på sidan. Inom två veckor får du svar på om du har fått ditt bidrag beviljat eller inte, med en motivering till varför. Under hela projektets gång får du möjlighet till hjälp och vägledning av Kulturplatåns ungdomscoach, du bestämmer själv hur mycket kontakt ni ska ha. Efter projektets slut vill Kulturplatån ha en utvärdering på hur projektet har gått senast en månad efter genomförande.PDF

Hur mycket får du söka?

Upp till 5 000 SEK. Stipendiet kan bara betalas ut en gång per projekt. Du kan söka flera gånger men till olika projekt.

Om du behöver förändra eller avsluta projektet så kolla med Kulturplatån innan, oftast ska det inte vara några problem men om det är stora förändringar som sker utan Kulturplatåns vetskap så kan det vara så att du behöver betala tillbaka alla eller en del av pengarna du fått.

Funderingar?

Ungdomscoachen kan svara på dina frågor och hjälpa dig med ansökan. Maila ungdomscoachen. Du kan även ringa direkt och få hjälp.

Formulär för ansökan om kulturslanten

Nedan fyller du i uppgifterna, klicka sedan på skicka min ansökan. Vi kommer att skicka en bekräftelse till den e-postadress du angivit när vi fått in din ansökan.

Exempel på hur en ansökan till kulturslanten kan se utPDF

Dina personuppgifter * (obligatorisk)
Dina personuppgifter
Sidan uppdaterades senast: 2020-12-01