Kulturtinget

Sedan snart ett par år tillbaka hålls ett kulturting i Gislaveds kommun. Vi lyfter frågor på lokal nivå och samlar alla goda krafter för att utveckla kulturlivet i kommunen. Kulturtinget är öppet för alla!

Ett regionalt kulturting Kulturting hålls årligen i Jönköping men lika viktig är den lokala nivån.

Utveckling av kulturlivet i kommunen

Tisdag 17 april 2018 kl. 18–21 hålls ett andra kulturting i Glashuset Gislaved. Kulturföreningar, arrangörer, kulturutövare och intresserade är välkomna.

I år fokuserar Kulturtinget på det ideella kulturlivets förutsättningar – ett tillfälle för oss att fånga upp idéer och förslag.

Silent shout, utsmyckning i Glashuset


Torsdag 24 november 2016 hölls ett första lokalt kulturting på restaurang Matkulturen i Glashuset Gislaved. Föreningar, institutioner, företag och privatpersoner som på något sätt arbetar med eller är intresserade av kultur var inbjudna till ett tillfälle att fånga upp idéer och förslag.

Frågorna som samtalet kretsade kring var:

  1. Hur kan och du eller din förening bidra till utvecklingen av kulturlivet i Gislaveds kommun?
  2. Vilken roll tycker du att kommunen ska ha i kulturlivet?
  3. Vilket stöd behöver ni som förening eller enskild kulturutövare från kommunen?

Vad händer sedan?

Idéerna som framkom har sammanställts tillsammans med kommentarer om hur vi går vidare med dem. Resultatet redovisas i den fil du kan ladda ner från högerspalten på den här sidan, samt till alla som deltog på kulturtinget via upprättad maillista.
De insamlade synpunkterna blir också ett av underlagen i arbetet med att fram en ny Kulturstrategi för Gislaveds kommun.

Sidan uppdaterades senast: 2018-08-31