Gislaveds kommun logotyp
tre kvinnor som går med sina instrument uppför en ramp.

Kv. Arken

Senast uppdaterad 03 februari 2023

Ta del av skånetrion med traditionell klezmer såväl som nyskrivna, egna kompositioner i sin repertoar när de uppträder på Musikskolan i Gislaved.

Tid och plats

När: Lör 1 april

Tid: 16

Plats: Musikskolan, Gislaved

Entré: 150 kr, studerande 80 kr

Information om cafékonserter på 076-161 41 56.
Biljetter till musikcaféserien säljs i entrén 30 minuter före utsatt konserttid.

Kv. Arken bildades hösten 2017 och har tagit sitt namn efter kvarteret de bor och rör sig kring i Malmö. De gjorde stor succé vid debuten på festivalen Klezmer Queens i Göteborg och Stockholm 2017. Alla tre medlemmarna skriver och arrangerar sin egen musik på var sitt håll och fyller Arken med originalkompositioner och traditionell klezmer.

Om de medverkande

Annika Jessen (klarinett) har spelat klezmer från och till under 20 års tid. Hon är bland annat medlem i klezmerbandet Tummel, som under årens lopp glatt en stor publik.

Elina Nygren (viola) har sin fasta hemvist i stråkkvartetten Vindla och experimentella popbandet Cure-a-phobia. Båda dessa konstellationer har rönt stora framgångar i Sverige såväl som utomlands.

Anna Thorstensson (cello) spelar allt från barock till rock och är en flitigt turnerande musiker; bl a med Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye, Giovannikvartetten, Systerskapa och kvartetten Sexton Strängar.

Medverkande

Annika Jessen, klarinett
Elina Nygren, viola
Anna Thorstensson, cello