Gislaveds kommun logotyp
en man spelar piano och en man som ser ut att slå den andra med sin klarinett.

Foto: Lars Kroon

Emil och Peter

Senast uppdaterad 14 februari 2023

Föreställningen är inställd!

Tid och plats

När: Lör 6 maj - inställd!

Tid: 16

Plats: Musikskolan, Gislaved

Entré: 150 kr, studerande 80 kr

Information om cafékonserter på 076-161 41 56. Biljetter till musikcaféserien säljs i entrén 30 minuter före utsatt konserttid.

Ett stort musikaliskt möte i det mindre formatet. För alla som blivit nyfikna på Sinfoniettans gästande stjärna under säsongen finns här chansen till närkontakt.

Som duo har Emil och Peter har turnerat ihop i över 12 år och uppträtt över hela Sverige samt vid de stora scenerna i Europa. De har blivit hyllade i pressen för sina tolkningar av Brahms, Schumann, Debussy, Alban Berg, med flera, samt för de innovativa konsertproduktionerna Worst of och Unrelated birds där de involverat agerande, performance och tryckkokare vid framförandet av musik av bland andra John Cage, Arvo Pärt, Paquito d’Rivera och Queen.

Med denna monumentala erfarenhet presenterar de nu ett sprillans nytt skräddarsytt program, utformat för publiken i Jönköpings län. Med förankring i Emils konserter som Artist in Residence vid Spira säsongen 2022/23 kommer de i Musikcaféseriens turné att blanda och ge och utlovar något som publiken aldrig tidigare upplevt…

Medverkande

Emil Jonason, klarinett
Peter Friis Johansson, piano