Sevärdheter

I Gislaveds kommun finns en helt egen webbplats för evenemang, boende, se & göra, mat och dryck. Den drivs av kommunens näringslivsbolag. Välkommen hit, välkommen hem!

GISLAVED - EN DEL AV SMÅLANDS SJÖRIKE

I Smålands sjörike kan du uppleva en äkta småländsk natur med djupa skogar och över 1000 sjöar. Sjöarna och skogen bjuder in till ett rikt utbud vad det gäller naturäventyr. Här finns också ett rikt kulturutbud i form av konst, hantverk och design. I Smålands sjörike kan du på flera ställen hitta tystnaden och det är en plats för dig som söker lugn och ro. Människorna som bor och verkar här är engagerade och omtänksamma såväl mot naturen och sina medmänniskor.

BESÖK HELA SMÅLAND

Texten: Småland. Röd text på vit bakgrund. Länk till Smålands webbplats

Småland är skogar, ängar, hagar och glittrande sjöar. Skogarna är milsvida och bjuder in till vandring, svamp- och bärplockning . Här kan man uppleva absolut tystnad, endast avbruten av fåglars kvitter och möjligen trampet från skogens konung – älgen. Det är här Emil i Lönneberga och Bullerbybarnen levde sina liv i Astrid Lindgrens böcker. De röda stugorna och hagarna ser ut precis som då. Karaktärerna och miljöerna kommer till liv i Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby.


Sidan uppdaterades senast: