Gislaveds kommun logotyp

Direktkontakt

Rektor
Emma Gunnarsson

Telefon
Avdelning Myran: 0371-812 80
Avdelning Spindeln: 0371-815 98

Post- och besöksadress
Traststigen 6
332 32 Gislaved

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Körsbärets förskola

Välkommen till Körsbärets förskola! Vår förskola ligger i bostadsområdet Trasten i en bilfri miljö och nära till skog och natur. Vi finns i ett mångkulturellt område vilket ger oss förmånen att mötas från många olika delar av världen och lära av varandra. 

Utveckling och lärande lek

Vi erbjuder en undervisning som bidrar till varje barns utveckling, välmående och lärande genom målstyrda aktiviteter, lek och möjlighet till vila under dagen. Vi vill att varje barn ska känna lust att lära, ha en rolig och spännande lärmiljö och få möjlighet att tillägna sig ett rikt språk. Utevistelse sker dagligen där barnen erbjuds olika aktiviteter och material utifrån intressen och behov.

Två avdelningar på Körsbäret

På Körsbäret finns det två avdelningar; Spindeln för de äldre barnen och Myran för de yngre barnen. Vi samarbetar mellan avdelningarna vid öppning och stängning.

Avdelningen Spindeln

På Spindeln erbjuder vi barnen många upplevelser både i den fria leken och i mindre grupper en stund varje dag i vårt temaarbete. Vi går till skogen, experimenterar och arbetar med sagor. Eftersom vi finns i ett mångkulturellt område har vi stort fokus på språkutveckling.

Avdelningen Myran

På Myran finns en mängd språkberikande material och där tar vi emot nyanlända barn i smågrupper, vi kan också erbjuda modersmålsstöd för vissa språk.

Vår förskola är trygg, rolig och lärorik!

Så går det till när ditt barn börjar här

Introduktionsperioden sker i samråd med dig som vårdnadshavare och personal på förskolan, vi ser både till ditt och barnets behov. Du är tillsammans med ditt barn på förskolan under delar av introduktionen. Räkna med att introduktionen tar cirka två veckor. Avgift betalas från första introduktionsdagen.

Utvecklingsdagar

För att personalen ska ha möjlighet till gemensamma utvecklingsdagar stänger verksamheten två dagar per termin. Kan vårdnadshavare absolut inte ordna tillsynen på annat sätt när det är stängt, ordnas tillsyn inom någon annan del av verksamheten.

Kommande utvecklingsdagar

Följande dagar är förskolan stängd:

  • Måndag 19 juni 2023
  • Torsdag 31 augusti 2023
  • Tisdag 7 november 2023
Barn som håller händer på två isbollar

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidan