Omsorg kvällar, nätter och helger

Gislaveds kommun erbjuder omsorg på kvällar, nätter och helger för barn vars föräldrar har schemalagd arbetstid utanför ordinarie verksamhets öppettider. Omsorgen är för barn från 1 år till och med vårterminen då barnet fyller 13 år. Hela kommunen är upptagningsområde.

Omsorgen finns på Tallens förskola, avdelning Nattljus.

Ansökan

Ansökan om plats görs direkt via våra e-tjänster.

För att logga in i e-tjänsten behöver du ha en e-legitimation som gör det möjligt för oss att identifiera vem du är. Du ansöker om e-legitimation hos din bank eller hos Telia.
Mer information om e‑legitimation hittar du på www.e-legitimation.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

När du har fått en plats ska inkomstuppgift och schema lämnas. Varje gång ditt barn byter tider ska schemat ändras och ny inkomstuppgift ska lämnas varje gång inkomsten ändras. Alla ändringar görs direkt i e-tjänsten för förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem, under ”Min sida”.

Arbetstidsschema styrkt av arbetsgivare ska också lämnas i samband med att du ansöker om omsorg på kvällar, nätter och helger.

Verksamheten på Nattljus

När Nattljus öppnar på vardagskvällarna kommer barn hemifrån eller från fritidshem/förskola. På vardagarna erbjuds barnen middag, lekar och spel. En lugn och avslappnande kväll där vi läser saga innan nattsömnen. När Nattljus stänger på vardagsmorgnarna går barnen till fritidshem/förskola eller hämtas av föräldrarna.

På helgerna erbjuder vi olika aktiviteter och lekar. Vi har en stor gård med stora ytor som vi använder. Ofta gör vi utflykter utanför förskolan. Vi besöker idrottsanläggningar, gör utflykter till lekplatser och skogen. När det händer spännande saker i Gislaved så besöker vi gärna det. Vi arbetar för att barnen ska ha roligt, må väl och få god omsorg.

På Tallens förskola finns en egen kock som tillagar och förbereder maten som serveras på Nattljus.

Kontaktinformation (direktkontakt)

Förskolechef Ann-Charlotte Spånberg

Nattljus: 0371-813 45

Besöksadress:
Östra Ringgatan 2, Gislaved

Sidan uppdaterades senast: 2020-06-24