Gislaved 50 år

Kontaktcenter

Skicka e-post med dina frågor om jubileumfirandet (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Bli ett av våra jubileumsevenemang

År 2024 fyller Gislaveds kommun 50 år – det ska vi fira tillsammans! Du som ska arrangera ett evenemang i kommunen under 2024 kan ansöka om att bli ett av våra jubileumsevenemang.

Ditt deltagande gör jubiléet extra speciellt

Vi vill skapa minnen och upplevelser tillsammans mer er. Därför bjuder vi in er att vara en del av firandet genom att skicka in idéer om evenemang och aktiviteter som är kopplade till jubileet.

Ett brett utbud av evenemang på olika platser i kommunen

Styrgruppen för firandet tar, utifrån bedömningskriterier, beslut om vilka evenemang som blir utvalda. Ambitionen är att erbjuda våra invånare ett brett utbud av evenemang som äger rum på olika platser i kommunen under jubileumsåret.

Bli en jubileumsarrangör

Läs igenom kriterierna nedan innan du skickar in din ansökan. Du hittar också information om vad rollen som jubileumsarrangör innebär och vad för stöd du kan få av oss i boxarna nedan.

Styrgruppen för kommunens firande tar beslut om vilka evenemang som blir ett av jubileumsevenemang. Besluten baseras på ambitionen om att erbjuda så många invånare som möjligt ett brett utbud av evenemang, som tar plats på olika platser i kommunen, under olika delar av jubileumsåret.

Alla ansökningar bedöms även individuellt utifrån följande bedömningskriterier:

  • Evenemanget ska genomföras i Gislaveds kommun under år 2024
  • Evenemanget ska vara inkluderande, det vill säga öppet för alla att ta del av eller delta vid. Det får till exempel inte vara exklusiv enbart för medlemmar i en förening.
  • Gislaveds kommun utgår från att du som jubileumsarrangör arbetar hållbart och följer lagstiftning.

Evenemanget får ha åldersgräns.

Här kan du läsa mer om våra kriterier för evenemang.

Som arrangör ansvarar du för att:

  • Planera, marknadsföra och genomföra ditt evenemang. Beroende på evenemangets storlek kan du komma att få kommunikationstöd från oss. Vi kommer sprida evenemanget i våra olika kanaler.
  • Hantera eventuell biljetthantering
  • Kommunicera ditt evenemang utifrån att det är en del av jubiléet. Vi kommer bistå med material som du kan använda för att märka upp ditt evenemang.

Kommunens jubileumsfirande ska öka stoltheten hos invånarna, detta genom att bredda bilden av Gislaveds kommun ur ett historiskt, nutida och framåtblickande perspektiv. Som arrangör av ett jubileumsevenemang står du bakom detta.

Som arrangör av ett jubileumsevenemang får du:

  • Synlighet i jubiléets digitala kalender – kalendern lanseras i slutet av 2023
  • Tillgång till material som du kan märka upp ditt evenemang med för att visa att det är en del av jubiléet
  • Synlighet på jubileumswebben tillsammans med de andra jubileumsarrangörerna.
  • Stöd i marknadsföring och kommunikation genom synlighet i kommunens olika kanaler.

Frågor och svar om jubileumsevenemang

Du kan ansöka om att bli ett av jubiléets evenemang i egenskap av privatperson, förening eller organisation.

En konsert, invigning, fotbollscup, marknad eller föreläsning är alla exempel på tillställningar som kan bli ett jubileumsevenemang.

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanGislaveds kommun fyller 50 år och det vill vi fira. 2024 bjuder vi in invånare, besökare, föreningar och företag att fira tillsammans.

 

Gislaveds kommun
Stortorget 1, Gislaved
Telefon: 0371-810 00