1. Viktigt meddelande: Gislebadet stängt fredag
Gislaveds kommun logotyp

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Om EU-valet

Val till Europaparlamentet infaller vart femte år. Nästa val kommer att äga rum i alla EU:s medlemsländer under perioden 6-9 juni 2024. I Sverige hålls valet den 9 juni.

Vem får rösta?

Du har rösträtt i Europaparlamentsvalet om du är:

Svensk medborgare och är eller någon gång har varit folkbokförd i Sverige, eller
EU-medborgare och är folkbokförd i Sverige 30 dagar före valet. Du måste också skicka en anmälan till länsstyrelsen att du vill rösta i Sverige istället för i det land du är medborgare i.
Du måste ha fyllt 18 år senast på valdagen.

Röstkort

För att får rösta måste du ha ett röstkort som du ska ha med dig till vallokalen eller till förtidsröstningsställena.Ungefär tre veckor innan valet får du ditt röstkort i brevlådan. På det står vilken vallokal du ska rösta i på valdagen. Mellan den 8-26 maj har du också möjlighet att förtidsrösta. Om röstkortet har kommit bort eller om du inte har fått något kan du kontakta valnämndens kansli.

Du måste visa legitimation

Alla som ska rösta måste visa upp giltig legitimation. Glöm därför inte att ta med dig ID-handling samt ditt röstkort när du går och röstar. Detta gäller både vid förtidsröstning och vid val i vallokal på valdagen. Du kan också styrka din identitet genom att låta någon annan gå i god för din identitet. Då måste den som går i god visa sin ID-handling. Eller så kan man vara känd av röstmottagaren.

Att rösta med bud

Valkuvert för röstning genom bud (make/maka eller annan) finns att hämta från och med den 8 maj i förtidsröstningslokalerna. Avlämning av budröst kan ske från och med den 8 maj i förtidsröstningslokalerna.

Kommunalt bud

Valnämnden i Gislaveds kommun har utsett två kommunala bud. Om du har förhinder att själv ta dig till en vallokal eller förtidsröstningsställe kan det kommunala budet besöka dig i ditt hem och hjälpa dig att budrösta. Kontakt med det kommunala budet får du genom kontaktcenter.

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.