Gislaveds kommun logotyp

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Tillgänglighet på gislaved.se

Här beskriver vi hur gislaved.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Om du behöver innehåll från gislaved.se som inte är tillgängligt för dig kan du skicka epost till kommunen@gislaved.se. Vi svarar normalt inom tre arbetsdagar.

Du kan också kontakta oss genom att ringa till vårt kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, maila oss på kommunen@gislaved.se. På så vis får vi veta att problemet finns och kan försöka åtgärda problemen.

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning (DIGG) har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning och informera dem om det.

Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet

Webbplatsen lanserades februari 2023 och ska vara förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.

Det finns dock andra system och tjänster som vi länkar till som inte är helt förenliga med lagen. Vi besriver bristena nedan.

Innehåll som inte är tillgängligt

Allmänna brister

  • Webb-sändningarna från kommunfullmäktiges möten, som går att se i efterhand, är inte textade (se avsnittet oskäligt betungande anpassningar).
  • Flera e-tjänster och system som du kan logga in till från våra webbplatser uppfyller inte WCAG (webbtillgänglighetsdirektivet) vad gäller exempelvis kontraster, viss formatering samt kod som inte är tillgänglig. Ett flertal av de här systemen och e-tjänsterna sköts i system som vi inte själva kan förändra och är därför svåra att åtgärda.

För dig som använder skärmläsare

  • Det finns pdf-filer på webbplatsen som inte är tillgänglighetsanpassade och därför är svåra att läsa med skärmläsare. Det här är pdf-filer som har bedömts är av särskild vikt att kvarstå. Exempel på det här kan vara justerade nämndsprotokoll som är publicerade innan kommunens arbete med tillgängliga pdf-er påbörjades.
  • Vi arbetar löpande för att anpassa innehållet på gislaved.se till att vara tillgänglighetsvänligt.

Oskäligt betungande anpassning

Gislaved kommun åberopar undantag för oskäligt betungande anpassning enligt 12 § lagen om tillgänglighet till digital offentlig service för nedanstående innehåll.

  • Det förekommer beslutsunderlag som är producerade av annan aktör. Dessa är inte tillgänglighetsgranskade av Gislaveds kommun

  • De dokument som är producerade av annan aktör är inte tillgänglighetsgranskade av Gislaved kommun.

Hur vi testat webbplatsen

Vi har gjort en självskattning av gislaved.se. Det innebär att vi har gjort en intern testning utifrån webbdirektivets riktlinjer.

Senaste bedömningen gjordes februari 2023 i samband med lansering av webbplatsen. Vi gör kontinuerligt nya skattningar.

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Besök och telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.