Gislaveds kommun logotyp

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Ferieverksamheten

Här hittar du information om Ferieverksamheten och hur ungdomar ska gå tillväga för att få jobba på sommaren.

Ferieverksamheten

Varje sommar har du som är ung möjlighet att söka ett feriearbete i någon av Gislaved kommuns verksamheter. Syftet med feriearbete är att ge de som är unga möjlighet att få arbetslivserfarenheter och referenser inför kommande arbetsliv. 

För att kunna ansöka arbete inom ferieverksamheten måste du kunna arbeta självständigt sex timmar per dag i tre veckor och vara folkbokförd i Gislaveds kommun.

Ansökningsperioden är 4 mars till 1 april

Feriearbete https://feriebas.se/gislaved/?ansokan=1ad5be0d

Feriepraktik https://feriebas.se/gislaved/?ansokan=83dcefb7

Feriearbete kan du söka om du är mellan 16 och 19 år och inte kunnat ordna ett sommarjobb på egen hand. Sommarjobb och feriearbete går inte att kombinera. Är du äldre än 19 år och studerar på eller har avslutat ett gymnasieprogram under det aktuella året, är du också välkommen att söka.

Du ska med hjälp av handledning utföra de arbetsuppgifter du blir tilldelad, visa intresse och hålla tider enligt anställningsavtal. Lönen är 75 kronor i timmen plus semesterersättning.

Feriepraktik kan du söka det år som du går ut 8:an.

Som feriepraktikant har du rätt till en handledare som ska vägleda dig under din tid på en kommunal arbetsplats eller i en förening som är verksam i kommunen. Som feriepraktikant kommer du att få möjlighet att bilda dig en egen uppfattning om hur det är att jobba inom en kommunal verksamhet.

Du får en praktikersättning på 60 kronor i timmen, som betalas av Gislaveds kommun.

Period 1: 16 juni - 6 juli ej midsommarafton

Period 2: 7 juli - 26 juli

Period 3: 27 juli - 15 augusti

14 dagar á 84 timmar kan man jobba sammanlagt. Men vi kommer att bjuda in till två timmars introduktion så man kan komma upp i 86 timmars arbete.

Nej, du måste ansöka medan ansökan är öppen. Ansökan är öppen 4 mars till 1 april. Annars är du välkommen att söka nästa år.

Du gör din ansökan på Mina Sidor. Därefter kan du när som helst under ansökningstiden logga in och ändra uppgifterna. När ansökan stänger kan du inte längre ändra.

När du ansöker får du ett lösenord skickat till din e-post. Logga in på Mina Sidor med hjälp av din e-postadress och ditt lösenord.

Det är också på Mina sidor du tackar ja eller nej om du får ett erbjudande. Detta måste du göra senaste 8 maj.

Ansökan öppnar den 4 mars.

Alla platser matchas utifrån de val och beskrivningar du gjort i din ansökan. Man kan inte ordna en plats själv, de är redan förutbestämda.

Får du en arbetsplats där det krävs utdrag från belastningsregistret så måste du själv beställa det från polisens hemsida. https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Om du skulle bli sjuk under din ferieperiod så kan du inte jobba ikapp dessa timmar eller dagar. Du har heller ingen sjukersättning.

Under väldigt speciella omständigheter att man behöver vara ledig så ska man lösa detta med sin handledare på arbetsplatsen.

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidan