Gislaveds kommun logotyp

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Sommarjobb

Letar du efter ett sommarjobb? Vi erbjuder sommarjobb i flera olika verksamheter. Nedan hittar du en beskrivning av de olika verksamheterna som söker sommarpersonal, kanske är det du som är vår nya kollega i sommar?

Här hittar du våra sommarjobb!

 

Välkommen till en arbetsplats som präglas av arbetsglädje och engagemang!

Hemtjänst i Gislaveds kommun består av 10 hemtjänstarbetslag. Hemtjänsten planerar själva sitt arbete. Vi tror att detta ger bättre service och arbetsmiljö. Varje morgon träffas hemtjänstens medarbetare och går igenom sina brukares behov för dagen. Många av våra brukare har hjälp flera gånger på en dag. Den geografiska närheten mellan brukarna som hör till ens egen grupp gör det lättare att gå eller cykla emellan, hjälpa en person att komma upp på morgonen och komma tillbaka för att göra sällskap till förmiddags fika.

Delaktighet och trygghet som mål

Några av våra mål är delaktighet, trygghet och en god arbetsmiljö. För att vi ska uppnå dessa mål lägger vi stort fokus på våra brukares behov och önskemål. Det handlar bland annat om ett gott bemötande och en bra personalkontinuitet. Vi jobbar därför för att antalet personer runt varje brukare ska vara så begränsat som möjligt. En god arbetsmiljö handlar om arbetsglädje och att kunna vara delaktig som medarbetare och som vi tycker är viktigt.

Sök sommarjobb i hemtjänsten här      

Som undersköterska i hemtjänst natt har du hela kommunens yta som arbetsområde. De personer vi hjälper bor i ordinärt boende, och har beviljade insatser eller trygghetslarm.

Insatser vi gör är i huvudsak omvårdnadsuppgifter, men utför även delegerade hälso-och sjukvårdsuppgifter.

Sök sommarjobb i hemtjänst natt här! 

Gruppbostad/Servicebostad enl LSS är till för personer med varierande funktionsnedsättningar och omvårdnadsbehov. Hos oss bor personer över 18 år.

Du arbetar efter schema dag, kväll och helgtjänstgöring. Både vaken natt och jour förekommer

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta utifrån de boendes genomförandeplaner och hjälpa till med allt från personlig omvårdnad till stimulerande aktiviteter t.ex. bad, promenader, bio, fika, dans, konserter mm, allt utifrån de boendes intresse & förmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet samt att du innehar B-körkort.

Sök sommarjobb i gruppbostad här!

I Enheten barn och unga LSS verkställer vi följande beslut.

Daglig verksamhet, personlig assistans, gruppbostad, korttidsvistelse, särskilt boende för barn och ungdomar

  • Ett korttidsboende där barn/ungdomar är hos oss kvällar, helger och lov. Detta fungerar som avlastning för vårdnadshavare
  • Ett boende för barn där barnet/ungdomen bor hos oss hela tiden.
  • Ett LSS boende för en vuxen brukare med daglig verksamhet och personlig assistans.
  • En gruppbostad för 6 vuxna

Du arbetar efter schema dag, kväll, natt och eventuellt sovande jour. Ensamarbete förekommer.

Anpassa miljön efter individens förmåga och behov

Du som personal i verksamheten ska tillsammans med arbetslaget organisera för att individen skall ges goda förutsättningar att utvecklas och lära i vardagen. Struktur och tydlighet är viktiga ingredienser, samt förmågan att skapa tillitsfulla relationer för att vägleda genom tydliggörande pedagogik och god omvårdnad. Målet för dig som medarbetare är att anpassa miljön utefter individens förmåga. Vi arbetar utefter genomförandeplan.

Aktiviteter som du förväntas att göra tillsammans med barnet/ungdomen/brukaren kan vara: Promenera, bada, städa och handla.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet samt att du innehar B-körkort.

Sök sommarjobb hos enheten barn och unga LSS/personlig assistans här!

Inom verksamheten för psykiskt funktionsstöd har vi följande verksamheter, Traststigen- servicebostad, Sociala stödteamet träffpunkten Solen på Gislow samt Kooperativet Gislavedsrallarna.

Vi arbetar främst mot personer som har en psykiskt ohälsa. Andra funktionsnedsättningar kan förekomma. Vi arbetar stödjande och motiverande med målet ett självständigt liv utifrån förutsättningar och förmåga. Vi möter personer i alla åldrar (över 18 år)

Arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår att stötta personen i sitt hem med hushållssysslor, att vara med på aktiviteter utanför hemmet, medicinhantering, (delegerad uppgift) stötta personen i kontakter med professionella och anhöriga/god män/förvaltare, motiverande samtal, struktur, organisering och fritidsaktiviteter. Dokumentation i kommunens verksamhetssystem är en del av vårt arbete.

På enheten förekommer olika arbetstider, På sociala stödteamet arbetar vi utifrån verksamhetensbehov, i dagsläget vardagar, ej natt.

På boendet Traststigen arbetar vi enligt schemalagd arbetstid, dag, kväll, natt och helger samtliga dagar i veckan.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, att du innehar en kompetens från omådet psykisk ohälsa, är driven och självständig samt att du innehar B-körkort.

Sök sommarjobb hos psykiskt funktionsstöd!

Vad du gör som personlig assistent är olika beroende på vem du jobbar hos. Gemensamt för alla personliga assistenter är att den person du arbetar hos, ska kunna leva ett självständigt liv efter sina egna mål och önskemål med din hjälp. Du arbetar hemma hos personen. och kommer finnas med i personens familjesammanhang. Du behöver kunna ta mycket ansvar och initiativ när det gäller att arbeta som personlig assistens hemma hos personen.

Arbetet är schemalagt vilket innebär att du kan få arbeta dagar, kvällar, helger och nätter.

Sök sommarjobb som personlig assistent!

Korttidsvården består av 20 korttidsplatser där de flesta av våra vårdtagare är hos oss under en kortare tid för att med hjälp av rehabiliterande insatser återhämta sig inför återgång till sitt hem. Vi arbetar i team som består av fysioterapeut, arbetsterapeut, biståndshandläggare, sjuksköterskor och omvårdnadspersonal. Teamet arbetar utifrån den enskildes behov och målsättning.

Arbetet består av personlig omvårdnad, rehabilitering, dokumentation, aktivering, städ, tvätt, matservering och disk mm. Vi tar även emot personer i livets slutskede som inte kan vara hemma längre.

För att jobba hos oss behöver man tycka om att arbeta med människor, gilla variation under dagarna och hålla ett högt tempo vid behov men också jobba med "händerna på ryggen" för att bibehålla vårdtagarnas egna funktioner.

Vår avdelning ligger på Solbacka i Reftele."

Sök sommarjobb i korttidsvården här!

Sommarvikarie med eller utan erfarenhet? Hos oss får du ett omväxlande och stimulerande arbete.

Vi arbetar med personcentrerad omvårdnad där god vård och omsorg anpassas individuellt utifrån den äldres behov. Genom att uppmuntra till självständighet och delaktighet är du med och skapar en meningsfull vardag. Du stödjer och utför insatser som är planera tillsammans med den äldre, det kan vara omvårdnad, praktiska sysslor, aktiviteter, utevistelse och mycket mer.

Du som söker är flexibel och har kunskaper i svenska, både tal och skrift. Störst vikt läggs vid personlig lämplighet men har du vårdutbildning eller liknande är det självklart ett plus.

Sök sommarjobb i vård- och omsorgsboende här

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Besök och telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.