Gislaveds kommun logotyp

Kontaktcenter

Skicka e-post till kommunen (e-postmeddelanden blir en allmän handling)
Ring kontaktcenter på telefon: 0371-810 00

Felanmälan och synpunkter
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Arbeta som röstmottagare

Vi söker nu röstmottagare som kan kan ta emot röster under euorpaparlamentsvalet den 9 juni 2024.

Val till Europaparlamentet infaller vart femte år. Nästa val kommer att äga rum i alla EU:s medlemsländer under perioden 6-9 juni 2024. I Sverige hålls valet den 9 juni. Läs mer på sidan Om EU-valet.

Information om arbetet

Varje valdistrikt i kommunen har en vallokal. I en vallokal ska det alltid arbeta minst tre röstmottagare samtidigt. En av dessa ska vara ordförande eller vice ordförande, som fungerar som arbetsledare.

Som röstmottagare medverkar du till att valet genomförs på ett korrekt och tryggt sätt. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att upprätthålla god ordning i vallokalen, ta emot röster och pricka av i röstlängden samt efter vallokalens stängning granska och räkna rösterna. Alla röstmottagare genomgår en obligatorisk utbildning, såväl nya röstmottagare som de som arbetat i tidigare val.

Vallokalen öppnar klockan 08.00. Röstmottagarna jobbar i skift under dagen, och efter stängning klockan 21.00 hjälps alla åt att öppna och räkna rösterna - ett val i taget. Slutligen ska materialet packas ihop och lokalen ställas i ordning, innan röstmottagare kan gå hem. Arbetet kan pågå till efter midnatt.

Utbildning och ersättning

Alla röstmottagare måste gå en utbildning, som kommunen anordnar, för att få arbeta som röstmottagare. Som ersättning för arbetad tid på valdagen samt för utbildningstillfället får du ett skattepliktigt arvode.

Utbildningarna är planerade att ske i slutet av april och början av maj. Exakta datum kommer längre fram.

Vem kan bli röstmottagare

Om du fyller 18 år senast på valdagen 9 juni, är stresstålig, serviceinriktad och noggrann ser vi gärna att du hör av dig om att bli röstmottagare.

Skicka intresseanmälan

Är du intresserad av att arbeta som röstmottagare på valdagen fyller du i dina uppgifter i e-tjänsten nedan, så kontaktar kommunen dig för mer information.

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Saknar du någon information på denna sida, eller om du har någon synpunkt på hur vi kan förbättra den vill vi gärna veta det. Dela med dig av dina tankar genom att fylla i formuläret.Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidanKontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Besök och telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.