Gislaveds kommun logotyp

Flygbild över Gislaveds centrum. Till höger i bild syns fastigheten Tingslätt 12.

Kommunen möjliggör centrumutveckling genom fastighetsförvärv

Senast uppdaterad 20 oktober 2023

Med köpet av Tingslätt 12 tar kommunen ett stort steg mot Vision 2040. Fastigheten är en viktig pusselbit för att möjliggöra utveckling av Gislaveds tätort till en attraktiv mötesplats vid Nissan.

Torsdagen den 12 oktober blev det klart att kommunen står som ny ägare av fastigheten Tingslätt 12, på Bangatan 4 i Gislaved. Fastigheten har närmast ägts av Ruteg AB och använts för produktion av plastdetaljer till fordonsindustri, medicinskteknisk industri och verkstadsindustri.

Fyra män och en kvinna i mitten står bredvid varandra och tittar in i kameran. 

Per Runnstrand och Jan Tegnhammar från Ruteg AB, samt Marie Johansson, Anton Sjödell och Stefan Eglinger vid överlåtelsen av Tingslätt 12.

"Ytterligare ett steg i enlighet med vision 2040"

Köpet är en viktig pusselbit i utvecklingen av Vision 2040 för såväl nya gator som kvarter. Vad fastigheten ska användas till i kommunens ägo är ännu inte beslutat, men i ett första steg ska byggnaden stå kvar.

– Den framtida användningen av fastigheten kommer bestämmas i det fortsatta visionsarbetet, men det känns bra att ha tagit ytterligare ett steg i enlighet med vision 2040, säger Marie Johansson, kommunstyrelsens ordförande.

Fler möjligheter med ökat markinnehav

Att kommunen äger fastigheter kring visionsområdet gör det möjligt att exploatera och göra mer sammanhållande projekt framöver. Förutom Tingslätt 12 har kommunen sedan tidigare också förvärvat Krokodilen 4 på Ängsgatan och Norden 4 vid Ica Kvantum, fastigheter som även de ingår i visionsområdet.

– Vi har för närvarande ingen specifik tidsplan för fastigheterna. Arbetet inom vision 2040 sker kontinuerligt. De förvärvade fastigheterna kommer att kunna bli en del i arbetet att utveckla området, säger Anton Sjödell, kommunstyrelsens 1:e vice ordförande.

Vision 2040

Gislaved 2040 – Möteplatsen vid Nissan är ett gestaltningsprogram som visar hur Gislaveds tätort och dess centrala delar kan utvecklas för att bli mer attraktivt att bo och vistas i.

Läs om Vision 2040 på sidan om Centrumutveckling i Gislaved.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.