Gislaveds kommun logotyp
Snickare och skolbarn firar taklagsfest

Personal från Bygg Johan AB firar taklagsfest tillsammans med Eva-Lena Wass, rektor och eleverna Emmy Rickardsson och Love Jacobsson på Klockargårdskolan i Broaryd.

Taklagsfest på Klockargårdskolan

Senast uppdaterad 14 december 2023

Idag firades en viktig milstolpe i renoveringen av Klockargårdskolan. Elevernas egengjorda krans hängdes upp på det nybyggda taket. Läs mer och se bilder från taklagsfesten.

Enligt gammal tradition ska det firas med en taklagsfest när takstolarna rests och takåsen lagts på ett bygge. Då tackar man snickarna genom att pynta det nybyggda taklaget med en krans eller flagga som hängs på husets gavel.

– Idag hade Klockargårdskolan taklagsfest för att fira en viktig milstolpe i renoveringen av skolan. Det känns jättebra att vi kommit så här långt och kunde fira taklagsfest innan jul, berättar Claes-Ove Asp som är projektledare.

Med elevernas hjälp kom kransen på plats

Barnen hade gjort en stor, vacker julkrans som lämnades över till platschef Magnus Karlsson. Under jubel och applåder klättrade han upp och fäste kransen på gaveln. Festen avslutades med bullar och festis till alla elever.

Två elever, Emmy och Love, fick följa med innanför byggstaketet och vara med vid överlämningen. De berättar att de var ”så taggade” inför uppdraget och att det är spännande att följa renoveringen på nära håll. Det händer något varje dag när vi kommer till skolan, byggarna har häftiga maskiner och vi ser när det kommer stora lastbilar till bygget.

Nästa steg i renoveringen

Det händer mycket på en byggarbetsplats. Under hösten har det varit mest fokus på utsidan då mark- och grundläggningsarbeten gjorts. Nu går arbetet in i en period då det mesta av arbetet kommer ske invändigt, berättar Claes-Ove.

– Just nu ska vi få byggnaden tät så att vi kan påbörja arbetet på insidan så snart som möjligt. Sen ska det sättas isolering och det invändiga arbetet ska påbörjas med exempelvis innerväggar, tak och snickeriarbeten.

Bilder från taklagsfesten

Relaterad information

Du kan läsa mer och följa projektet på sidan: Renovering av Klockargårdskolan.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.