Gislaveds kommun logotyp
En hand som håller i ett vattenglas. Vattenglaset fylls med vatten från en kökskran

Samråd för ny vatten- och avloppsplan

Senast uppdaterad 15 januari 2024

Vi har tagit fram ett förslag på en ny plan för vatten och avlopp. Vi bjuder nu in till samråd där du kan tycka till om planen.

Planen beskriver hur vi i kommunen ska jobba med vatten och avlopp. Den talar om hur vi ska skydda vårt grundvatten, hur vi ska anpassa oss till klimatförändringar, vart vi ska bygga ut VA-infrastrukturen samt hur vi ska hantera regnvatten. Planen berättar också om hur vi ska ge råd om vatten och avlopp till dig som bor i kommunen.

Ny vattentjänstplan

I den nya VA-planen har vi också lagt till vår nya vattentjänstplan. Det betyder att vi har tittat på hur vi kan förbättra vårt arbete med vatten och avlopp.

Vattentjänstplanen spelar en viktig roll i kommunens hållbarhets- och miljöarbete, särskilt när det gäller vatten- och avloppsfrågor. Den bidrar till effektivare arbetsmetoder och ökat samarbete mellan olika förvaltningar inom kommunen.

– Det här dokumentet är stort och kan påverka dig som bor i kommunen. Det är viktigt att du säger vad du tycker om planen nu så att den blir bra för alla, säger Stefan Cerek, Vatten- och avloppsingenjör.

Hur påverkar det dig som bor i kommunen?

Planen hjälper oss att se till att alla i kommunen får rent och säkert dricksvatten. Den hjälper också till att skydda vår natur och miljö. Om du bor i Gislaveds kommun kan du känna dig trygg med att vi jobbar för att ta hand om vårt vatten på bästa sätt.

Är du intresserad av att veta om din fastighet ligger i ett utbyggnadsområde? Då kan du läsa mer i kapitel 2. Du kan också läsa mer om hur skyfall påverkar VA-anläggningen i kapitel åtta.

Vill du veta mer?

Här kan du ta del av vatten- och avloppsplanen Pdf, 1.1 MB.

Datum för samråd

Samrådet pågår från och med 18 januari till den 15 februari.

Du kan skicka in dina synpunkter till kommunen@gislaved.se

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.