Gislaveds kommun logotyp

Den här nyheten är äldre än ett år.

Ung kvinna framför en byggnad med körsbärsträ i bakgrunden

Elma Sabic vid hemtjänstens lokaler i Gislaved i somras.

Sommarjobb ledde till utbildning inom vården

Senast uppdaterad 08 mars 2023

Elma Sabic sommarjobbade inom hemtjänsten och trivdes så bra med arbete inom vården att hon pluggade vidare till arbetsterapeut.

Elma Sabic, 22 år, sommarjobbade inom kommunen för första gången sommaren 2020. Då var hon 19 och hade ett vikariat på hemtjänsten i Gislaved under åtta veckor. Tre år senare är Elma fortfarande kvar som timvikarie medan hon pluggar på högskolan.

– Mitt i pandemin bestämde jag att utmana mig själv och göra skillnad! Och än idag finns jag kvar som timvikarie och stortrivs, säger Elma.

Ville vara där hon behövdes

Innan Elma sommarjobbade i kommunen hade hon extrajobbat flera år inom industrin. Elma sökte sig till vården för att hon ville se hela perspektivet, och för att vara på en plats där hon verkligen behövdes.

– Att sommarjobba tycker jag var väldigt roligt. Jag gick ut studenten 2020 och valde att utmana mig, söka mig till ett jobb där personal behövdes! Och jag ångrar mig inte. Jag skapade nya erfarenheter, ny kunskap kring hur det är att arbeta inom vården. Allt från personmöten, till delegeringar i olika former av läkemedel, säger Elma

Sommarjobbet inspirerade studieval

När Elma sommarjobbade inom hemtjänsten insåg hon att det var just sjukvården och vårdyrket hon ville satsa på. Elma pluggar utbildningen Arbetsterapeut vid Jönköping University där hon tar sin examen nu i sommar. Elma berättar att hon genom kontakten med kommunens rehabfunktion insåg att det var just arbetsterapeut hon ville utbilda sig till.

– Sommarjobbet gav mig nya perspektiv och möjligheten till att utbilda mig vidare inom vården. Efter att man varit i en miljö med professioner inom vården, skapat kontakt med många har man även insett hur breda vårdyrkena är! Med kontakt med Rehab fick jag stort intresse av att utbilda mig till Arbetsterapeut. Och jag ångrar mig inte!

Som sommarjobbare gör man en insats

Varje sommar anställer kommunen sommarjobbare för att klara av uppdraget att leverera serviceinsatser till våra invånare även när ordinarie personal har semester. Det finns arbeten inom bland annat vård- och omsorg, hemtjänsten, gruppbostad, personlig assistans och kök.

Välbetalt och meningsfullt arbete

Den som sommarjobbar får ett välbetalt, varierande och meningsfullt sommarjobb med möjlighet att utvecklas inom olika områden. Ett sommarjobb hos oss innebär erfarenhet, kontakter inför framtiden och minnen för livet. Elma rekommenderar att söka sommarjobb inom kommunen;

– Jag tycker det är viktigt att prova på att arbeta inom kommunen, det ger chansen att utvecklas i färdigheter och förmågor, men också för oss unga som inte riktigt vet vad vi ska arbeta med i framtiden?

Se på mig! Jag ser sommarjobb inom kommunen som en möjlighet av att studera vidare till något man själv upptäckt intresserar en. Det tycker jag är häftigt! Jag rekommenderar verkligen sommarjobb inom kommunen, säger Elma

Sök sommarjobb hos oss

Du är viktig för kommunen. För att klara av att vårt uppdrag under sommarmånaderna har vi behov av att anställa vikarier.

Vi erbjuder sommarjobb i flera olika verksamheter - läs om vilka tjänster som är lediga och hur du ansöker på våra sidor om sommarjobb.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.