Gislaveds kommun logotyp

Den här nyheten är äldre än ett år.

Kommunens it-chef Karl Berggren. Han har på sig en grå stickad polotröja och ler mot kameran. I bakgrunden syns en skog.

Möt kommunens nya it-chef – hemvändaren Karl Berggren

Senast uppdaterad 05 maj 2023

Karl Berggren lämnade USA och blev it-chef i kommunen han växt upp i. Nu ser han fram emot att skapa mervärde för kommunen och dess invånare.

För lite drygt en månad sen började kommunens nya it-chef, Karl Berggren. Karl tog examen inom CI datorteknik 2008 och har sedan dess arbetat med mjukvaruutveckling i kombination med affärsinnovation på ett flertal olika företag, både i Sverige och utomlands. Närmast kommer han från en tjänst i San Fransisco där han arbetat som utvecklingschef för ett amerikanskt företag och deras mobila plattform för skolor och förskolor.

"En bra plats att bo på"

Karl är uppvuxen i kommunen så när han och familjen bestämde sig för att lämna USA och flytta tillbaka till Sverige, var det ingen slump att flytten gick just hit.

– Vi saknade närheten till släkt och vänner och ville ha ett större och bättre boende. Gislaveds kommun är en bra plats att bo på, framför allt med närheten till naturen och alla fritidsaktiviteter som erbjuds, säger Karl.

Teknisk bredd och strategiskt tänkande viktigt i rollen

I sin nya roll som kommunens it-chef ser Karl fram emot att göra skillnad för en stor grupp människor i olika åldrar samtidigt som han får möjligheten att arbeta med kreativ problemlösning. Teknisk bredd, strategiskt tänkande och förmågan att bygga ett fungerande team, beskriver han som sina största styrkor i rollen.

– Jag har välkomnats av ett härligt team av medarbetare i en välskött och fungerande organisation. Nu ser jag fram emot att tillsammans skapa mervärde för kommunen och dess invånare, säger Karl.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Besök och telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.