Gislaveds kommun logotyp

Niclas Hiljemark blir ny näringslivschef

Senast uppdaterad 16 oktober 2023

Enter Gislaved AB:s styrelse har beslutat att anställa Niclas Hiljemark, 54 år och boende i Gislaved som ny näringslivschef.

Rekryteringen av ny näringslivschef vid kommunens näringslivsbolag Enter Gislaved AB är klar. Niclas Hiljemark tar över efter Leif Österlind som går i pension.

Att hitta en lokal förmåga som dessutom redan är anställd i näringslivsbolaget är fantastiskt och gör dessutom att startsträckan blir kort, säger Niclas Palmgren, styrelseordförande Enter Gislaved AB.

Niclas Hiljemark är 54 år och bor i Gislaved. Han växte upp i en småföretagarefamilj i Anderstorp där han till en början jobbade i familjeföretaget inom alla positioner för att avsluta som VD. Han har vidare varit platschef för Hedin Bil i Anderstorp under många år. Därefter arbetade han som fotbollsagent i Norden innan han 2021 började som affärsutvecklare på Enter Gislaved AB där han bland annat ansvarat för Science Park.

Niclas har de egenskaper som behövs för att utveckla Enter Gislaved i rätt riktning, där näringslivets nytta är en viktig del, säger Anton Sjödell, kommunalråd med ansvar för näringsfrågor samt vice ordförande Enter Gislaved AB.

Tillträder 1 november

Enter Gislaved kommer framöver få en starkare roll gällande näringslivsutveckling i kommunen, vilket Niclas kommer börja arbeta med direkt. Han tillträder sin nya tjänst redan den 1 november.

Vi ska i Enter och övriga kommunen i än högre grad skapa goda värden för näringslivet i Gislaveds kommun. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med Niclas driva på den utvecklingen, säger Stefan Eglinger, kommundirektör.

Om Enter Gislaved AB

Enter Gislaved AB är ett helägt kommunalt bolag med uppdrag att utveckla konkurrenskraft för handel, besöksnäring och näringsliv i Gislaveds kommun samt Gnosjöregionen. Bolaget finns till för de som vill starta företag, utveckla sin verksamhet eller etablera sig i Gislaveds kommun.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.