Gislaveds kommun logotyp

Vi släpper jubileumsmagasin!

Senast uppdaterad 06 maj 2024

Håll utkik i brevlådan. I dagarna kommer Jubileumsmagasinet som släpps i samband med kommunens 50-årsfirande.

I Jubileumsmagasinet – med inspiration från Gislaveds kommun, lyfter vi kommunen som plats att bo på, jobba, verka och besöka. Ta del av kommunens historia och framtid, inspireras av kommuninvånare och läs om jubiléet som ska firas med en stor fest!

– I och med jubileumsåret ville vi göra något extra. Målet är att visa upp allt bra som finns i vår kommun. Vi vill väcka stolthet hos invånare och nyfikenhet hos potentiella framtida invånare, säger Ann Charlotte Clausen, kommunikationschef och projektledare för kommunens jubileumsfirande.

Magasinet delas ut till alla hushåll i kommunen. Håll utkik i brevlådan från måndag den 15 april.

Du kan även läsa magasinet digitalt.

Det kan du bland annat läsa om i Jubileumsmagasinet

I magasinet finns något för alla; inspirerande reportage, tips på saker att göra, historia, nutid och framtid. Och mycket mer!

Hemvändare

Möt fyra unga vuxna som vuxit upp i kommunen, flyttat härifrån men nu återvänt. Vad fick dem att flytta tillbaka och vad gör de idag?

Pågående byggprojekt

Det är mycket på gång i vår kommun. Läs om projekten som ligger närmst i tiden.

Saker att göra i kommunen

Har du gjort allt på kommunens egen bucket list som finns i magasinet? Om inte så har du många roliga aktiviteter att göra i sommar!

Andra jubilarer

Läs om andra som firar i år; 90-åriga symfoniorkestern, guldbröllopsfirarna Arne och Majlis och Lars som snart arbetat lika länge i Gislaveds kommun som den har funnits.

Jubileumsfesten

Boka in 30-31 augusti kalendern! Då blir det blir det jubileumsfest på Stortorget i Gislaved. Vi utlovar två sensommardagar med musik, dans, prova på-aktiviteter och annan underhållning. På festen kommer det att finnas något för alla!

Mer information kommer inom kort. Håll koll på andra aktiviteter kopplade till kommunens 50-årsjubileum på gislaved.se/50.

Välkända profiler med anknytning till kommunen

Edin Dzemat är den välkände kocken som 12 år gammal flyttade från Bosnien till Gislaved tillsammans med familjen. I magasinet kan du läsa om uppväxten, hur hans matintresse började och vad hans jubileumsmeny skulle bestå av.

Gislavedsbördige Oscar Hiljemark, det före detta fotbollsproffset, och numera fotbollstränare i Danmark, berättar om karriären, husköpet i Hestra och om han och hans fru Elins framtidsdrömmar.

Nedan kan du ta del av en hälsning från Oscar, som även pryder omslaget.

Magasinet en del av jubileumsfirandet

I samband med att beslut togs om att fira kommunens 50-årsfirande, tog kommunen också fram mål att sikta mot under året. Bland annat att:

  • få med så många som möjligt i firandet
  • skapa stolthet för kommunen
  • bredda bilden av Gislaveds kommun ur ett historiskt, nutida och framåtblickande perspektiv

Utifrån dessa mål, kändes en tidning som en lysande idé, förklarar Ann Charlotte Clausen. Kommunen har tidigare gett ut en kommuntidning till alla hushåll två gånger per år med fokus på kommunens verksamheter. Men i år blir det en större satsning för att nå ut och locka fler till läsning, och visa upp mer av kommunen i sin helhet. Jubileumsmagasinet finansieras med hjälp av en del av jubileumsbudgeten och utgör därmed en del av firandet.

– Som kommun har vi krav på oss att vara tillgängliga i vår kommunikation, och med ett magasin som går ut till alla hushåll, når vi många fler än enbart genom digitala kanaler. Vi hoppas att vi genom magasinet kan locka ännu fler att delta i våra aktiviteter och få upp ögonen för hur mycket bra som finns här, säger Ann Charlotte Clausen.

Pressläpp för att fira magasinet

Fredagen den 12 april bjöds det in till pressläpp för att fira att magasinet nu är färdigt. På plats fanns de som varit involverade i arbetet med att ta fram magasinet, och även några av de som medverkat i reportagen som var spända på att se slutresultatet.

Bildspel från pressläppet

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.