Gislaveds kommun logotyp
En grupp glada människor med ballonger framför en blå vägg

Delar av styrgruppen i kommunens ljushall i samband med lansering av jubileumsåret, från vänster Fredrik Sveningson, Johnny Petersson, Charlotte Ström, Glenn Hummel, Lotta Clausen (projektledare) och Niclas Palmgren.

Jubileumspotten är utdelad!

Senast uppdaterad 10 maj 2024

Kommunen fyller 50 år och det firar vi tillsammans! Nu är jubileumspotten om 500 000 kronor utdelad till föreningar och organisationer som vill fira under året.

Kommunens 50-årsjubileum ska präglas av inkludering och skapa gemenskap över åldersgränser, orter och nationaliteter. Målet är att föra invånarna närmare varandra och bredda bilden av Gislaveds kommun. I samband med att firandet inleddes öppnades möjligheten för näringslivet, föreningslivet eller annan organisation att söka pengar för att bidra till kommunens 50-årsfirande.

– Vi fyller bara 50 år en gång. Trots att vi har ett tufft ekonomiskt läge tycker vi i politiken att det är viktigt att kommunens 50-års jubileum firas på alla orter under hela året och därför inrättades jubileumspotten säger Niclas Palmgren, ordförande i styrgruppen för jubileet.

29 föreningar har fått bidrag

Det är styrgruppen för kommunens 50-årfirande som fattat beslut om vilka ansökningar som beviljats finansiering. Alla ansökningar har bedömts individuellt utifrån ett antal bedömningskriterier. Jubileumspotten har delats ut i fem omgångar under våren. Totalt har 29 föreningar med säte i kommunen beviljats stöd för att genomföra ett evenemang, en aktivitet eller ett annat initiativ under jubileumsåret.

– Vi har sett en härlig bredd på de ansökningar som kommit in, och det är väldigt roligt att få inblick i kommunens fina föreningsliv från många orter i kommunen säger Christina Lindqvist, 1:e vice ordförande i styrgruppen.

Jubileumsbingo, teaterföreställning och föreläsning med hockeyprofil

I sista omgången beviljades sju föreningar bidrag ur jubileumspotten: Bosniska föreningen, Gislaveds skridskoklubb GSK, Skeppshult BK, Hestra skid- och sportklubb, IOGT-NTO, Reftele hembygdsförening och Teaterstöparna i Hestra/Öreryd. Aktiviteter som ska anordnas är bland annat jubileumsbingo, föreläsning med kvinnlig hockeyprofil och teaterföreställning.

– Det är glädjande att så många föreningar vill vara med och fira att kommunen fyller 50 år på så många olika sätt säger Fredrik Sveningson, ledamot i styrgruppen.

Kölista för resterande ansökningar

Ansökningar till jubileumspotten har behandlats av styrgruppen i den turordning de kommit in. Det är ett antal föreningar vars ansökningar inte behandlats när jubileumspotten nu stängs. Eftersom det är möjligt att föreningar som fått bidrag beviljade inte nyttjar hela beloppet kvarstår väntande föreningar på en kölista. De är aktuella att få bidrag om de uppfyller kriterierna och endast om det skulle återlämnas pengar till potten.

– Ett av jubileumsårets mål är att dela ut 500 000 kr till jubileumsaktiviteter och nu när potten är utdelad ser vi fram emot att alla aktiviteter som ordnas säger Niclas Palmgren.

Styrgruppen för jubileet

Den politiska styrgruppen består av Niclas Palmgren, Christina Lindqvist, Glenn Hummel, Charlotte Ström, Fredrik Sveningson och Johnny Petersson. Styrgruppen är tillsatt av kommunstyrelsen i Gislaveds kommun och är ytterst ansvariga för kommunens 50-årsfirande.

Aktiviteter som fått bidrag i sista omgången

Bosniska föreningen – "Bosnier 1992 och nu".

Gislaveds Skridskoklubb GSK (tjejhockey) – "Föreläsning med kvinnlig hockeyprofil".

Hestra skid- och sportklubb – "Marknadsdag med jubileumsinslag".

IOGT-NTO kretsen Gislaved-Värnamo – "Musikcafé med stjärntrio".

Reftele hembygdsförening – "Jubileum 50 - 60 - 30 med kafferep".

Skeppshult BK – "Jubileumsbingo på traditionsenligt sätt".

Teaterstöparna i Hestra/Öreryd – "Teaterföreställning med arbetsnamn På bygden”

Här ser du hela listan på föreningar som beviljats bidrag.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.