Gislaveds kommun logotyp
En grupp elever och pedagoger framför en tegelvägg.

Styrgruppen består av (överst f.v) Helén Sveningsson, Axel Lindahl, Malvina Lövenblom, Nicole Olsson Las, Livia Almborg, Lisa Haraldsson, Algot Aronsson, Christina Ohliw.

Välkommen på trippel-firande i Reftele!

Senast uppdaterad 30 maj 2024

När Ölmestadskolan fyller 60 och högstadiet 30 samtidigt som kommunen fyller 50 år blir det ordentlig fest - alla kommuninvånare hälsas varmt välkomna på trippelfirande i Reftele 23/5!

För 60 år sedan invigdes Ölmestadskolan i Reftele och 30 år senare utökades låg- och mellanstadiet med ett högstadium. För 50 år sedan blev Gislaveds kommun till. I år finns det trippelt så många anledningar att fira jubileum för Refteleborna, och givetvis vill skolan även bjuda in övriga kommuninvånare att vara med och fira under en särskild jubileumsdag!

Firandet planerat av elever

På Ölmestadskolan har firandet, som går av stapeln på torsdag 23 maj, planerats i flera månader av både elever och personal.

–När vi insåg att vi hade så många fina anledningar att fira jubileum tänkte vi att vi skulle satsa på en härlig jubileumsdag. Självklart skulle eleverna vara med och planera säger Helen Sveningsson, pedagog och ansvarig för jubileumsplaneringen tillsammans med kollegan Christina Oliw.

Planerandet började med en styrgrupp på sex elever samt Helen och Christina som planerade det stora. Utifrån det bildades 10 elevgrupper som ansvarar för olika områden som aktiviteter, guidning, parkering, utställning, marknadsföring, servering och bakning.

Både egen firardag och öppet hus

Under skoldagen blir det en egen firardag och sen blir det en fin middag för eleverna, så skolan och kommunen firas ordentligt. Därefter blir det öppet hus där alla är varmt välkomna berättar Christina Oliw. Bland annat blir det olika aktiviteter så som hoppborg, klätterpyramid och luftbollar

– På eftermiddagen mellan klockan 15-18 bjuds det in till öppet hus, där vårdnadshavare, familj, släkt och alla runt om i kommunen som vill komma är välkomna att se hur det är på Ölmestadskolan. Vi vill gärna visa upp skolan och vår fina samhörighet.

Kafferep med 3000 småkakor

Under öppet hus kommer elever från årskurs 4-9 att ha lektioner som besökarna ka ta del av, och det blir tal och olika slags underhållning. Det bjuds också på egenbakat fika i form av kafferep. Eleverna i årkurs 5-9 har bakat och det blev cirka 1000 bullar och 3000 småkakor när baket var färdigt!

Hembygdsföreningen ordnar aktiviteter tack vare jubileumspotten

Sedan många år har Ölmestadsskolan ett nära samarbete med Reftele hembygdsförening som är med och hjälper till i firandet. Hembygdsföreningen deltar med hoppborg, klätterpyramid och luftbollar tack vare att de beviljats medel ur kommunens jubileumspott berättar Helen Sveningsson.

– Vi har även hjälp av hembygdsföreningen i planeringen och genomförandet av dagen. Vi har ett samarbete sedan tidigare i många år och det var väldigt roligt att de tack vare jubileumspotten kan bjuda på riktigt roliga aktiviteter.

Vad, när och var?

  • 23 maj mellan 15-18
  • Öppet hus med bland annat kafferep, tal, tipspromenad, hoppborg, klätterpyramid och besök i klassrummen.
  • Ölmestadskolan, Ågatan 1 Reftele

Anmälan

Ingen anmälan och ingen entréavgift. Man får en fikabiljett i entrén.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.