Gislaveds kommun logotyp

Ta en fika med kommunens medarbetare på jubileumsfesten!

Senast uppdaterad 28 augusti 2024

Fika med kommundirektören, stadsträdgårdsmästaren, kommunvägledaren, hälsocoachen och många fler medarbetare i "Samtalstältet" på utställningsmässan i Torgparken.

Fredag 30 – lördag 31 augusti är det jubileumsfest på Stortorget i Gislaved och du är välkommen till Mässan. Mässan är mötesplatsen i Torgparken för dig som vill lära dig mer om hur kommunens verksamheter fungerar, prova på intressanta grejer och samtala med spännande personligheter. Ett 30-tal aktörer ställer ut och du kan bland annat lära dig mer om kommunens En väg in, rita ditt drömhem, prova på klätterutmaningar, gå en tipspromenad, tävla om Västbokortet och se på när en rondellskulptur blir till.

Passa på att lära känna kommunens medarbetare

Kom på en kopp kaffe och ställ dina frågor till exempelvis stadsträdgårdsmästaren, hälsocoachen, kommundirektören, apotekaren, stadsarkitekten eller våra kommunvägledare. I samtalstältet, som är inrett som ett vardagsrum, har vi laddat upp med en rad spännande medarbetare som under särskilda tider finns på plats för att samtala med dig. Vi bjuder dig som sitter ner och pratar med oss på kaffe, saft och kaka.

Träffa teamet med kommunvägledare

I samtalstältet har vi två olika spår. Det ena spåret är våra kommunvägledare, de som är din väg in i kommunen via kommunens kontaktcenter. Träffa teamet med våra duktiga kommunvägledare, som berättar hur de kan hjälpa dig med frågor kring kommunens verksamheter. Kommunvägledarna gör det enklare för dig att få det stöd och den information du önskar, välkommen att ställa dina frågor. Svara på kommunvägledaras quiz och tävla om Västbokortet!

Nytt sätt att möta invånare

Vi ställde frågan till en av våra kommunvägledare, Johanna Helgebring, om vad hon tycker om att jobba i samtalstältet och vad hon ser mest fram emot.

– Samtalstältet är en fantastisk möjlighet för oss att möta dig som invånare på ett personligt sätt och det blir som en förlängning av En väg in. Här kan vi på ett avslappnat sätt lyssna på invånarnas tankar och samtidigt berätta mer om det stöd vi levererar. Jag ser fram emot att testa det här sättet att möta våra invånare, säger Johanna.

Kommunvägledarna finns på plats i samtalstältet fredag 30/8 mellan 13 - 17 och lördag 31/8 mellan 11 - 17.

Tre kvinnor sitter i en rosa soffa med kaffekoppar omgiven av ett gäng män och kvinnor med ballonger

Välkommen att träffa våra medarbetare i samtalstältet! Övre raden från vänster; stadsträdgårdsmästare Ulrika Frimodig Lust, utvecklingsledare Elin Turesson, måltidschef Cecilia Blidö, kommundirektör Stefan Eglinger, kommunvägledare Sofie Petersson, energi- och klimatrådgivare Jan Ove Rickardsson, lösningsarkitekt Gustav Wendefors och aktivitetssamordnare Jessica Attelid. Nedre raden från vänster; enhetschef skolmåltid Andreas Palmquist, kommunikationschef Ann-Charlotte Clausen, kommunvägledare Johanna Helgebring, klinisk apotekare Judit Denes och hälsocoach Gustav Olsson. (Flera medverkande i samtalstältet är frånvarande på gruppfotot).

Ställ dina frågor till våra specialister

I det andra spåret har vi samlat några av kommunens alla kunniga specialister. Du får bland annat träffa våra medarbetare på måltidsavdelningen som varje dag serverar tusentals måltider, några av våra klimat– och miljöexperter som driver arbetet med natur- och vattenvård och två av våra bibliotekarier som arbetar för kunskap, kultur och läsfrämjande i alla åldrar och på alla orter i kommunen. Ta del av vilka alla specialister är, och när du möter dem, i informationsrutan längre ner.

Fika med kommundirektören

Du har också möjlighet att fika med Stefan Eglinger, vår kommundirektör, och snacka kommunutveckling. Vi ställde frågan till Stefan vad han tycker om samtalstältet och om han är laddad inför att fika med våra invånare.

– Samtalstältet är en av alla fantastiska aktiviteter som arrangeras under jubileumsdagarna och jag ser fram emot att möta dig som invånare. När det gäller samtalsämnena och frågor som kan uppkomma är jag både beredd och förberedd faktiskt, säger Stefan.

Visst låter det lovande?  Fredag mellan 18 - 19 träffar du Stefan tillsammans med vår kommunikationschef Ann-Charlotte Clausen i samtalstältet, och på lördag träffar du honom mellan 11 - 12.

Samtalstältet på jubileumsfesten

Program fredag 30/8

13-17 Kommunvägledarna – Din väg in i kommunen – Träffa teamet med kommunvägledare, som berättar hur de kan hjälpa dig med frågor kring kommunens verksamheter. De gör det enklare för dig att få det stöd och den information du önskar. Kom och tävla om Västbokort!

13-14 Hälsocoach Gustav Olsson – I samarbete mellan kommunen och Region Jönköpings län hjälper våra hälsocoacher invånare att förbättra sin hälsa genom individanpassad rådgivning och stöd. Möt hälsocoachen som guidar dig mot en hälsosammare vardag och hållbara livsstilsförändringar.

14-15 Måltidschef Cecilia Blidö och enhetschef Jennifer Ingemarsson – kommunen serverar tusentals måltider varje dag med fokus på kvalitet, effektivitet och bästa möjliga måltidsupplevelse. Välkommen att snacka måltider med de som har koll på mat och gemenskap.

15-16 Stadsarkitekt Sven Hedlund – stadsarkitekten bidrar till hållbar stadsplanering och medveten design, utvecklar kommunens detaljplaner och deltar aktivt i samhällsdebatter och beslut kring stadsutveckling. Ställ dina frågor till kommunens expert på hållbar och framtidsinriktad stadsutveckling.

16-17 Utvecklingsledare Bengt-Göran Ericsson och energi- och klimatrådgivare Jan Ove Rickardsson - kommunen arbetar aktivt med energi, klimatomställning samt natur- och vattenvård för att skapa en hållbar framtid. Kom och prata med experterna som har koll på hur vi tillsammans kan göra skillnad för klimatet och miljön.

17-18 Informationsspecialisterna Malin Grabbe (Landsbygdsbibliotekarie) och Tea Andreasson (Gymnasiebibliotekarie) - kommunens bibliotekarier arbetar för kunskap, kultur och läsfrämjande i alla åldrar och på alla orter i kommunen. Välkommen att prata om vad som helst mellan himmel och jord med oss.

18-19 Kommundirektör Stefan Eglinger och kommunikationschef Ann-Charlotte Clausen - kommunen arbetar för att skapa en stark och hållbar framtid genom strategisk ledning och effektiv kommunikation. Möt några av ledarna som står bakom kommunens utveckling och få insikt i hur beslut fattas och hur kommunen kommunicerar med sina invånare.

Program lördag 31/8

11-17 Kommunvägledarna – Din väg in i kommunen – Träffa teamet med kommunvägledare, som berättar hur de kan hjälpa dig med frågor kring kommunens verksamheter. De gör det enklare för dig att få det stöd och den information du önskar. Kom och tävla om Västbokort!

11-12 Kommundirektör Stefan Eglinger – Som kommunens högsta tjänsteperson leder han arbetet med att förverkliga Gislaveds kommuns mål och visioner, och driver tillsammans med chefer och medarbetare kommunens hållbara utveckling framåt. Ta en kaffe och ställ dina frågor till vår kommundirektör.

12-13 Måltidschef Cecilia Blidö och enhetschef Andreas Palmquist – kommunen serverar tusentals måltider varje dag med fokus på näring, smak och hållbarhet. Möt några av de som brinner för att skapa matupplevelser som gör skillnad i både skolor och äldreboenden.

13-14 Klinisk apotekare Judit Denes – i samverkan mellan Gislaveds kommun, Bra Liv Gislaved och Smålandsstenar vårdcentral arbetar vår kliniska apotekare för att optimera läkemedelsbehandlingar och säkerställa att patienter och brukare får rätt medicinering. Samtala med experten som kombinerar farmaceutisk kunskap med vårdpraktik.

14-15 Lösningsarkitekt Gustav Wendefors – Som vår lösningsarkitekt designar och implementerar Gustav tillsammans med sitt team tekniska lösningar som effektiviserar kommunens verksamheter och säkerställer att de digitala processerna är smidiga och effektiva. Möt Gustav och hör hur kommunen utvecklar sina digitala lösningar.

15-16 Födelsedagskalas på stora scenen

16-17 Stadsträdgårdsmästaren Ulrika Frimodig Lust – Tillsammans med sitt team planerar och utvecklar stadsträdgårdsmästaren kommunens parker och grönytor för att skapa hållbara utemiljöer som främjar både trivsel, estetisk kvalitet och biologisk mångfald. Fika med Ulrika och prata om blommor och bin.

17-18 Utvecklingsledare Linda Olofsson och ungdomar från Öppen Fritid – verksamheten ung och aktiv, där två ungdomar berättar om sina upplevelser av ungdomsutbyte inom Erasmus+. Kom och snacka med dem!

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefontider

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Besök receptionen

Måndag 8.00-16.00

Tisdag-Fredag 9.00-16.00

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.