Gislaveds kommun logotyp

Nu släpper vi filmen från Jubileumsfesten

Senast uppdaterad 19 september 2024

Under två fantastiska sensommardagar fyllde vi centrala Gislaved med mat, musik och underhållning för att fira kommunens 50-årsjubileum. Se filmen och upplev stämningen på nytt!

Tusentals besökare njöt av en helg fylld av aktiviteter, musik och glädje när Jubileumsfesten gick av stapeln 30-31 augusti. Vi är tacksamma för den fina responsen från våra invånare och besökare – tack för att just du kom och gjorde Jubileumsfesten så minnesvärd!

För att återuppleva de härliga stunderna, eller om du inte hade möjlighet att komma på festen, har vi nu släppt en film från Jubileumsfesten. Filmen visar några av höjdpunkterna från helgen och hur vi tillsammans firade vår kommun. Vi hoppas att filmen kan förmedla den glädje och gemenskap som genomsyrade helgen.

5000-7000 besökare per dag

Under Jubileumshelgen bjöds det på allt från rundvandring i kommunhuset och barnaktiviteter i Loveparken till konserter med artister som Magnus Carlsson och Wiktoria. Många besökare tog även chansen att ta en fika med någon av våra medarbetare och lära sig mer om kommunens verksamheter. 2000 personer besökte kommunhuset under fredagen och 3000 personer under lördagen.

Totalt uppskattas antalet besökare på Jubileumsfesten till 5000-7000 personer per dag.

Rekord i antal besök på kommunens webbplats

Hållbarhet var ett av ledorden under festplanerandet. Som en del av detta valde vi att enbart ha ett digitalt program på vår 50-årswebb istället för att skriva ut eller trycka upp programmet på papper. Flertalet qr-koder sattes upp på strategiska platser runt om i festområdet som besökare kunde skanna av för att snabbt ta del av programmet. Programsidorna var välbesökta under helgen där vi hade ett rekord med över 3000 sidvisningar per dag. Alla som jobbade under jubileumshelgen hade ”värd-brickor” med qr-kod och kunde därför snabbt hjälpa besökare att hitta rätt.

Medarbetare och volontärer gjorde festen möjlig

Redan från starten i arbetet med Jubileumsfesten har en arbetsgrupp arbetat intensivt med att planera och förbereda alla delar av festen. Genom att samla kompetenser från olika delar av kommunens verksamheter har vi kunnat skapa ett unikt arrangemang helt själva, som speglar vår gemensamma strävan efter samhörighet och stolthet.

Men det är inte bara planeringsarbetet som varit avgörande – under festen var det många medarbetare och volontärer som bidrog genom att fylla olika roller. Genom att vara publikvärdar, servera kaffe, blåsa upp ballonger, hjälpa besökare hitta rätt och se till att utställningsytor byggs upp och tas ner, har varje insats varit viktig för att skapa en minnesvärd upplevelse för invånarna.

Firandet pågår under hela 2024

För kommunens jubileumsfirande har det avsatts en budget. Där ingår både kostnaden för exempelvis Jubileumsfesten och jubileumspotten om 500 000 som delats ut till föreningar och andra organisationer som vill vara med och fira under året.

Kommunens 50-årsjubileum ska präglas av inkludering och skapa gemenskap över åldersgränser, orter och nationaliteter. Målet är att föra invånarna närmare varandra och bredda bilden av Gislaveds kommun.

På vår jubileumswebb finns all information om 50-årsjubiléet och alla aktiviteter som anordnas i samband med firandet samlade i vår evenemangskalender. Kalendern uppdateras löpande. Håll utkik och välkommen att delta!

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefontider

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Besök receptionen

Måndag 8.00-16.00

Tisdag-Fredag 9.00-16.00

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.