Gislaveds kommun logotyp

Barnens Lovelopp blev en färgsprakande succé!

Senast uppdaterad 10 oktober 2024

Under vår jubileumsfest fick barnen chansen att delta i ett alldeles särskilt lopp – Loveloppet. Det var en aktivitet som fyllde Kyrkparken med glädje och färg, där cirka 70-80 barn i åldrarna 5-13 år sprang för fullt.

Runt omkring hejade ett publikhav bestående av stolta föräldrar, vänner och familj. Tack vare det stora deltagarantalet behövde barnen delas in i flera startgrupper för att alla skulle få plats vid startlinjen.

Ett färgglatt lopp med mycket spring

Loveloppet var det vi andra år kallat för "Color Splash Run" och blev en av festens absoluta höjdpunkter.

Barnen, och de vuxna som kastade färg, hade verkligen roligt tillsammans – det syntes både på de glada minerna och på det pulserande färgdiset som fyllde luften.

– Under loppets gång kunde man se barn som skrattande rullade sig i de färgresterna på marken när färgen i hinkarna tog slut efter bara 15 minuter – ett tydligt tecken på hur populärt loppet var, säger Emma Granlund som var gruppledare för planerandet och genomförandet av Loveparken.

Trots att färgen tog slut snabbare än väntat blev loppet ändå precis så långt och fartfyllt som tidigare år. Många av barnen tog tillfället i akt att springa flera varv och njöt verkligen av att få släppa loss och "fläcka ner sig". Det var en härlig stämning under loppet som både deltagare och åskådare uppskattade.

Medarbetare från kommunala verksamheter, volontärer och politiker arbetade tillsammans för att skapa detta roliga och minnesvärda event, och den gemenskap som uppstod under dagen gjorde Loveloppet till något alldeles extra. Vi tackar alla inblandade för en fantastisk insats.

Se en kort film på Loveloppet

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefontider

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Besök receptionen

Måndag 8.00-16.00

Tisdag-Fredag 9.00-16.00

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.