Gislaveds kommun logotyp

Har ni plats för en till?

Senast uppdaterad 05 april 2024

Välkommen till en informationsträff där du kan ställa dina frågor om uppdraget som kontaktperson, kontaktfamilj, familjehem och jourhem.

Vi har ett stort behov av fler som kan ställa upp som kontaktperson, kontaktfamilj, familjehem och jourhem. Genom ditt engagemang kan du ge stöd åt ett barn eller en ungdom i vår kommun.

Välkommen på informationsträff

Måndag 22 april håller vi en informationsträff i Smålandsstenar. Under kvällen är våra familjehemssekreterare och Familjehemsresursen i Jönköping på plats för att svara på dina frågor och berätta om vad ett uppdrag kan innebära. Vi bjuder på fika. Välkommen, ingen anmälan krävs.

Datum: måndag 22 april
Tid: drop in kl. 16.00-19.00
Plats: Torghuset, Smålandsstenar

Kontaktperson och kontaktfamilj

Som kontaktfamilj tar du emot ett barn i ditt hem någon helg i månaden eller så ofta som barnet behöver.

Som kontaktperson ger du stöd i vardagen till ett barn eller en ungdom. Ni träffas och gör något tillsammans utanför hemmet, vanligtvis en gång i veckan.

Läs mer om uppdragen på sidan om kontaktperson och kontaktfamilj.

Familjehem

Alla barn och ungdomar kan inte bo hemma hos sina föräldrar. En del barn behöver komma till en annan familj där de kan få trygghet och omsorg under en tid. Att vara familjehem är en givande men krävande uppgift. Som familjehem gör du stor skillnad i ett barns liv och din hjälp behövs. Anmäl ditt intresse av att bli familjehem via anmälningsformuläret och läs mer om vad det innebär att vara familjehem.

Läs mer om uppdraget på sidan om familjehem.

Jourhem

Jourhem är en person eller familj som tar emot barn i sitt hem när socialtjänsten i kommunen utreder barnets situation. Som jourhem är det viktigt att du bor i eller runt Gislaveds kommun.

Läs mer om uppdraget på sidan om jourhem.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

08.00-16.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

12.00-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag 8-16, tisdag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.