Gislaveds kommun logotyp

Vappujuhla ja telttasaunan avajaiset – Lämpimästi tervetuloa!

Senast uppdaterad 24 april 2024

Pian voit lainata telttasaunan kunnan kirjastosta! Uuden telttasaunan avajaiset pidetään Södra vikenissä vappuaattona. Gislavedin kunta on ensimmäisten joukossa laajentamassa kirjaston tarjontaa lainattavalla ja kannettavalla saunalla. Tätä on syytä juhlia!

Tervetuloa juhliin ja kokeilemaan saunaa!

Suomalaisen saunakulttuurin ympärille järjestetty vappujuhla toteutetaan yhteistyössä Gislavedin Suomi-Seuran, Gislavedin eläkeläisyhdistyksen, kunnan suomen kielen hallintoalueen sekä kirjaston kanssa.

Vappuaattona lämmitämme saunan ja kaikki halukkaat voivat tulla löylyihin. Ota mukaan saunakamppeet ja retkituoli. Tarjoamme lettuja ja makkaraa, pelejä sekä idea-kilpailun nuorille. Haluamme tietää millaista suomenkielistä tai kaksikielistä ohjelmaa nuoret toivovat.

Aika: Tiistaina 30. huhtikuuta klo: 14 – 17

Paikka: Södra Viken (tien 611 varressa, Sigges Logeniin päin)

Ota mukaan: uima-asu, pyyhe ja istuinalusta

Huomioi: Sateella tapahtuma perutaan.

Mistä idea tuli?

Suomalaisella saunaperinteellä on pitkät juuret ja se on nimetty Unescon Ihmiskunnan aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon 17. joulukuuta 2020. Gislavedin kunta kuuluu suomen kielen hallintoalueeseen ja täten teemme työtä suomenkielen ja kulttuuriin vahvistamiseksi. Telttasauna on osa suomalaisen kulttuuriperinnön vaalimista ja yksi tapa lisätä kiinnostusta asiaan.

Näin varaat telttasaunan

Telttasauna on kannettava ja sen voi ottaa mukaan luontoon. Teltan voi lainata suoraan kirjastosta joko sähköpostilla tai puhelimitse. Toivomme sinulle mukavia löylyhetkiä ja että pääset nauttimaan kunnan monista hienoista järvenrannoista. Kuten tiedämme, parhaat ideat syntyvät lauteilla. Hyviä saunaretkiä!

Lisätietoja

  • Saunaan mahtuu 4-6 hlöä.
  • Sauna on kannettava ja helppo pystyttää
  • Pystytys ja lämmitys vievät noin 15 minuuttia kumpikin
  • Telttasaunan mitat pystytettynä: 180x180x195
  • Varaukset tehdään sähköpostilla tai puhelimitse
  • Varattavissa 2. toukokuuta eteenpäin

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.