Gislaveds kommun logotyp

Den här nyheten är äldre än ett år.

Representanter från Västo Taxi AB signerar nytt avtal med kommunen. 

Från vänster: Jonny Sveningsson, skolskjutssamordnare, Anders Olsson, ekonomichef, Maria Gullberg Lorentsson (M), ordförande i utbildningsnämnden, Kjell Svensson, Mikael Johansson, Dick Berggren. Längst fram: Mattias Lundberg.

Nytt skolskjutsavtal med Västbo Taxi AB

Senast uppdaterad 27 mars 2023

En ny upphandling för skolskjuts och beställningstrafik har genomförts. På tisdagen den 21 mars skrevs ett nytt avtal mellan kommunen och Västbo Taxi AB.

Varje skoldag åker cirka 1100 elever någon form av skolskjuts i vår kommun, från förskoleklass till gymnasiet. Trots att ett nytt avtal är klart blir det ingen förändring för eleverna.

– Det är en stor trygghet för både elever och vårdnadshavare att samarbetet med Västbo Taxi fortsätter. Jag är jätteglad att våra lokalt förankrade chaufförer kan fortsätta erbjuda en trygg och bra resa till och från skolan, säger Maria Gullberg Lorentsson (M), ordförande i utbildningsnämnden.

Det nya skolskjutsavtalet gäller från juni 2023 och löper över 6 år, med chans till förlängning i ytterligare 1+1 år.

Ett välfungerande samarbete

Sedan flera år tillbaka har kommunen haft ett nära samarbete med chaufförerna. En av anledningarna till att det fungerar bra är att Västbo Taxi AB har kombinationen av bussar, taxibilar och en egen beställningscentral som är något unikt. Mattias Lundberg, som är ordförande i Västbo Taxi AB och delägare av Lundbergs Taxi berättar vidare om företaget:

– Vi är flera aktörer som har gått samman, vår styrka är att kunna erbjuda både busstrafik och taxiresor. 1989 bildade fler lokala taxiförare samt bussbolagen Lundbergs Buss & Taxi, Ivar Svensson Trafik och Gislaveds Trafik tillsammans Västbo Taxi AB. Det är en framgångssaga med tanke på hur det ser ut i branschen, många små aktörer har inte överlevt, säger Mattias Lundberg.

Chauffören är den första personen som möter eleverna på morgonen och den sista som ser barnen när de åker hem. Det är en viktig roll för att eleverna ska få bra förutsättningar inför skoldagen.

– Vi får följa eleverna från förskoleklass till gymnasiet, det är väldigt speciellt att få följa eleverna under hela deras uppväxt. Vi är glada att vi har fått fortsatt förtroende för att fortsätta köra skolskjutsarna i Gislaveds kommun, säger Mattias Lundberg.

Kontakta kommunen

När du inte kan lösa ditt ärende genom vår webbplats är du välkommen att kontakta oss. Du kan ringa, skicka e-post eller fysiskt besöka oss.

Öppettider i kontaktcenter

Telefon

Måndag

09.00-15.00

Tisdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-15.00

Fredag

09.00-15.00

Lunchstängt:

11.30-12.30

Kontaktcenter har öppet för besök måndag till fredag 9-16.

Andra öppettider kan förekomma i samband med helgdagar.